ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicația electronică franceză care are canalul de telegram "Santé Non Censurée” anunță că zilele dictaturii Covid sunt numerate. Tirania așa-zisei sănătăți este în cădere liberă.

Citiți Cursul Istoriei se întoarce ca Iordanul la Bobotează: Fereastra Marii Resetări se închide... Acum, avem NOI o fereastră de oportunitate. La fel de ÎNGUSTĂ de Adrian Pătrușcă

Adresându-se publicului francez printr-o scrisoare deschisa,Thibaut Masco, coordonatorul site-ului, își intreaba cititorii:

"Dragi cititori, ați observat ceva? Aproape peste tot, situația în privința Covidului pare să se relaxeze.

E adevarat, Omicron este prezent și infectează un număr foarte mare de persoane, dar se inregistreaza de trei ori mai puținecazuri de îngrijire critică decât la varianta delta1.

Ceea ce face din ce în ce mai mult ca noua forma a pandemiei să fie considerata ca pe un fel de gripă.

Mai ales că această situație de tensiune și frică a durat prea mult!

Pentru multe țări europene, este timpul să reînvețe cum să trăiască normal.

Istoria poate aminti că dictatura sănătății a început să se prăbușească în ianuarie 2022.

Lăsați-o să plece…

Anglia a fost prima țară care a luat masura spectaculoasă de renunțare la măsurile anti-covid. De joi, 27 ianuarie, telemunca s-a încheiat, iar purtarea măștii și pașaportul de vaccinare s-au terminat. O întrebare frământă  planeta Pământ: Dacă în Marea Britanie masca nu mai este de folos de ce peste Ocean, în America - ca să nu mai vorbim de Europa - ea este obligatorie? Nu trăim pe aceeași Planetă? E Omicronul diferit în lume sau doar dictatorii sunt unui mai idioți decât ceilalți?

Citiți și Căderea Șandramalei Covid. Boris Johnson: GATA CU MĂȘTILE, GATA CU CERTIFICATELE! ActiveNews vă prezintă discursul-șoc al premierului britanic. VIDEO

Danemarca dorește să facă același lucru la 1 februarie, prin ridicarea tuturor restricțiilor sale interne, considerând că acoperirea de vaccinare a populației sale este acum suficientă.

Dacă ideea va fi validată, Danemarca ar deveni astfel prima țară din Uniunea Europeană care va face pasul.

Dar și Suedia se gândește la asta, odată ce vârful epidemiei a trecut.

În Irlanda, o bună parte a restricțiilor au fost ridicate săptămâna trecută.

Doar măsurile privind purtarea măștilor în transport și magazine și călătoriile internaționale vor rămâne în vigoare, cel puțin până pe 28 februarie, când vor fi discutate din nou.

Omicron, o simplă gripă?

În Spania, guvernul intenționează să considere Omicron ca o boală endemică, precum gripa și alege să creadă în imunitatea colectivă.

În Elveția, Omicron începe, de asemenea, să fie văzut drept „începutul sfârșitului” pandemiei.

Până la punctul în care ne gândim la sfârșitul permisului de sănătate.

„Perioada de certificare pare să se apropie de sfârșit”, a declarat săptămâna trecută ministrul francez al Sănătății, Alain Berset.

Prin urmare, un adevărat punct de cotitură pare să fi început în toată Europa.

Vaccinarea este pusă sub semnul întrebării.

În timp ce Austria urma să fie prima țară europeană care va impune vaccinarea obligatorie, acum problemele tehnice de implementare vor împinge această măsură pâna în aprilie.

În același timp, experții și cadrele universitare pun la îndoială eficacitatea acestei măsuri, care a fost tot mai criticată.

În Cehia, aceeași idee a fost abandonată, iar în Germania discuțiile promit să fie mai mult decât dificile.

La cel mai înalt nivel, OMS a declarat că „combaterea pandemiei de Covid-19 cu doze de rapel de vaccinuri actuale nu este o strategie viabilă”.

În Franța, Consiliul de orientare a strategiei de vaccinare a emis un aviz negativ pentru a patra doză de vaccinuri.

În fața acestui val de laxitate în toată Europa, ne-am aștepta ca Franța să facă mai mult sau mai puțin la fel...Nu chiar...

Purtarea măștii in exterior și munca la distanță nu vor mai fi obligatorii la jumătatea lunii februarie, dar controversatul permis de vaccinare a intrat în vigoare pe 24 ianuarie.

O prostie ciudată, care mă lasă perplex.

Ai grija de tine!”, incheie mesajul sau Thibaut Masco.

Iar intr-un P.S. intreaba: "În opinia dumneavoastră, de ce se doreste să se mențina un asemenea climat de tensiune și discriminare în cadrul populației? Poate în vederea alegerilor prezidențiale din iunie? Întrebarea ar fi atunci: cât timp poate guvernul să mențină acest climat de frică în timp ce toți vecinii noștri se eliberează de el unul câte unul?”

Aviz micilor dictatori în numele sănătății de pe Dâmbovița.

Citiți: Tot mai multe țări diminuează măsurile covidiene: Danemarca va ridica toate restricțiile în aceeași zi în care Austria renunță la carantinarea nevaccinaților pentru că intră în vigoare vaccinarea obligatorie