ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camelia Truică, o doctoriță din Călărași care a lucrat la DSP și a făcut saltul către Ministerul Sănătății, s-a transformat în avertizor național pe Facebook, somându-i pe primarii și liderii comunităților din județul ei să facă presiuni pentru vaccinarea cetățenilor cu serurile experimentale Covid, care, de altfel, este și rămâne voluntară - indiferent de insistențe, informări, implicări și isterii. Avocata Vaccinului îi amenință cu tragerea la răspundere pentru pretinsele dezastre sanitare care pândesc la orizont în lipsa conformării a cât mai mulți dintre români. Totul, pentru a salva imaginea lamentabilelor inițiative ale ministrei Ioana Mihăilă și ale colonelului Valeriu Gheorghiță, printre care și caravanele de vaccinare prin sate și prin răzoare.
 
Ne amintim și de felul cum șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță, i-a amenințat cu viitoarea carantinare a localităților pe 6 primari din județul Gorj care nu au dorit să asigure un spațiu pentru echipele mobile de vaccinare trimise la ei în comune, explicând simplu că: „La noi nu sunt doritori de vaccinare!”.

Dar să vedem cum insistă fosta desepistă de Călărași, ajunsă membră a unei comisii din Ministerul Sănătății:
 
„În atenția primarilor din județul Călărași, aleși, reprezentanți ai locuitorilor din localitate, lideri ai lor și responsabili de aplicarea măsurilor de sănătate publică în localitatea lor! Dragilor, indiferent de apartenența dumneavoastră politică, deoarece pe mine nu mă interesează decât sănătatea oamenilor, vă comunic că : 

1)din data de 1 iulie voi face publică pentru fiecare deplasare a unei echipe mobile de vaccinare, numărul de persoane vaccinate, ceea ce denotă implicarea dumneavoastră în informarea și mobilizarea la vaccinare a locuitorilor localității de a cărei stare de sănătate publică sunteți răspunzători; 

2)mă voi implica prin poziția mea de membru al comisiei de epidemiologie a MS să fie stabilite criterii de carantinare a localităților in care acoperirea vaccinală împotriva COVID 19 să aibă pondere corelată cu numărul de cazuri. 

Acum este bine, dar dacă nu ne vaccinăm, NU va fi bine! Aveți prin HG responsabilități privind vaccinarea. Mobilizati-va, această „stare de bine”, nu va dura!”, a scris Camelia Truică pe Facebook pe 29 iunie 2021, stârnind aprecierile și felicitările comentatorilor ei preferați - dintre care unii erau disperați că nu puteau distribui apelul la mobilizare, pesemne din cauza setărilor de confidențialitate. Nu-i nimic, ActiveNews le vine în întâmpinare - dar nu așa cum s-ar fi așteptat ei - publicând mesajul fostei desepiste, pe care îl considerăm cel puțin o depășire a competențelor, dacă nu un abuz în serviciu. 

Pentru că veni vorba de responsabilități, doamna doctor ar putea să nu-și mai depășească atribuțiile făcând pe jandarmul național în slujba Ministerului Sănătății, dat fiind că același minister a scris negru pe alb că vaccinarea este voluntară, neobligatorie, orice constrângere din partea superiorilor fiind în afara legii. 
 
Spre disperarea doamnei doctor, mai există primari și chiar și medici care nu joacă în hora vaccinării cu arcanul - a se vedea modelul comunităților locale din județul Satu Mare. Înțelegem că nici în județul Călărași situația nu diferă prea mult, fiindcă în caz contrar d-na Truică n-ar fi avut ocazia să se dedea la asemenea îndemnuri ultimative.