ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un judecător federal a blocat luni, în 10 state, vaccinarea obligatorie impusă de președintele Biden,  constatând că agenția care a emis această regulă de a obliga personalul medical să fie vaccinat, și-a depășit atribuțiile, conform Reuters.

Hotărârea judecătorului Matthew Schelp din St. Louis împiedică Centrele americane pentru servicii Medicare și Medicaid (CMS) să aplice mandatul de vaccinare pentru lucrătorii din domeniul sănătății până când instanța va putea audia contestațiile legale depuse de cele 10 state.

Într-o declarație, CMS a precizat că analizează hotărârea, adăugând că personalul medical nevaccinat reprezintă o amenințare la adresa siguranței pacienților.

Hotărârea emisă de judecătorul din St. Louis reprezintă al doilea eșec juridic major pentru președintele Joe Biden, care s-a concentrat pe politica de obligativitate a vaccinării.