ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă rachetă a lovit, sâmbătă dimineață, un bloc de locuințe din capitala Ucrainei, Kiev (VIDEO mai sus). Noaptea de ieri a înregistrat tiruri de arme și alte explozii în împrejurimi, după cum am relatat în jurnalul de front de aici: CADE UCRAINA! NATO se implică. Tancurile rusești la porțile Kievului. Putin cheamă musulmanii ceceni. Lavrov îl acuză pe președintele evreu al Ucrainei de neonazism. Insula Șerpilor capturată, soldații ucraineni pulverizați. ZIUA 2 DE RĂZBOI

Anterior, vineri dimineața, în timpul bombardării Kievului, o altă astfel de rachetă a căzut peste un bloc de locuințe. Nu mai puțin de 50 de explozii au avut loc în Kiev, sâmbătă dimineață. Explozii puternice s-au auzit în vestul, dar și în sudul capitalei Ucrainei.

O înregistrare video arată cum racheta explodează într-un apartament. Clădirea era în flăcări sâmbătă dimineața. O bucată mare din clădire a fost smulsă, mai multe locuințe fiind distruse. Numărul victimelor nu este cunoscut.

Pompierii scot persoanele rănite, în imagini apare și cum transportă o femeie peste o mare de moloz.

Ministrul Afacerilor Extene al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a scris pe Twitter: „Kiev, orașul nostru splendid și pașnic, a supraviețuit încă o noapte sub atacurile forțelor rusești. O rachetă a lovit un apartament rezidențial din Kiev. Cer lumii: izolarea completă a Rusiei, expulzarea ambasadorilor, embargoul petrolului, ruinarea economiei acesteia. Opriți criminalii de război ruși!”, transmite Antena 3.

Potrivit Times of Israel, Zelenski a propus Tel Aviv-ului să găzduiască negocierile de pace cu Moscova. Ambasadorul Korniciuc: „Credem că Israelul este singurul stat democratic din lume care are relații excelente atât cu Ucraina, cât și cu Rusia”

Este pentru a doua oară de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial când o capitală europeană este lovită în plin cu rachete, nimerind și populația civilă, după precedentul bombardării Belgradului, în 1999. Numai că de data aceasta avem de a face, iată, cu un „frate ortodox” contra pravoslavnicilor nevinovați din capitala fostei republici sovietice ucrainene.

Citiți și Războiul l-a scutit pe Zelenski să modifice omiterea românilor din adresarea de Ziua Unității Ucrainei și filmarea cu Bucovina de Nord a fost ocupată de români, în ciuda cererilor României. EXCLUSIV / INFO MAE

FOTO: ATENȚIE, CAD RACHETE!