ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suntem o țară periferică, într-un stadiu de dependență radicală. În vârtejul care se prefigurează, vor suferi cel mai crâncen cei care sunt mai dependenți și mai slabi. Acolo suntem și noi. Cei care și-au mai păstrat o industrie proprie, producție agricolă, se vor descurca ceva mai bine. Cei care sunt puternici se vor descurca și pe seama altora. Cei slabi vor rămâne descoperiți - incapabili să-și acopere nevoile, prea slabi ca să aibă vreo șansă în încăierarea generală pe resurse care va urma dacă panisteria va accelera, în continuare, criza economică.

Franța și Germania au blocat orice export de produse medicale - măști de protecție, aparate de ventilat, etc.- chiar și către țări europene în nevoie, ca Italia. Fiecare e pe cont propriu. Așa cum scriam nu demult, Uniunea Europeană nu este un parteneriat decât în aparență. În realitate, suntem exact în această situație: în competiție. În situație de criză se vede cel mai bine acest lucru și competiția se transformă în homo homini lupus.

Din acest punct de vedere, vânturarea eternului țap ispășitor care este Biserica poate fi înțeleasă și ca o propagandă menită să acopere adevăratele vinovății. Pentru că vinovați de cei care eventual vor muri cu zile pentru că spitalele noastre vor fi depășite, pentru că nu vor exista produse medicale sau pentru că se vor crea blocaje și penurii, sunt cei care au contribuit ca noi să ajungem în această stare de dependență. Cei care ne-au vândut, nu țara, neamul și gloria, ci pe noi, oamenii. „Piața liberă”, au spus ei. „Guvernăm pentru sectorul privat”, a spus actualul premier al României pe timp de epidemie, Cîțu. Stați să vedeți cum o să o șteargă toată șobolănimea capitalului străin de aici, lăsându-ne în cămașa goală, ca să zic așa, ca la Mărășești.

L-am urât din ficați pe Ceaușescu și am făcut din autarhismul lui un nomina odiosa. Ceva oribil. Gândiți-vă numai la isteria stârnită împotriva lui Tudor Gheorghe. Ceaușistul! Tare ne-ar fi prins bine niște autarhism acum. Niște producători de materiale medicale, de lucruri de strictă necesitate, care să ne acopere nevoile de bază! Altfel, să vedeți voi cum toți acești păcălici „de dreapta” o să accepte fără crâcnet raționalizările care vor urma dacă se va ajunge la carantinarea întregii țări. Dulce e cartela (cardul electronic), dacă ea ți-e pusă-n mână nu de Ceaușescu, ci de cine știe ce corporație căreia statul i-a externalizat raționalizarea...