ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Contrar așteptărilor, BioNTech, alături de partenerul său american Pfizer, au comenzi în acest an cu 1,8 miliarde mai mult față de estimările inițiale. Astfel, laboratorul german va câștiga anul acesta suma colosală de 12,4 miliarde de euro, potrivit AGERPRES.

Totodată, Pfizer va urma să câștige pentru livrările din acest an suma de 26 miliarde de dolari, care va fi, evident, împărțită cu partenerul german. Ugur Sahin, CEO-ul BioNTech, a vorbit și despre o posibilă adaptare a vaccinului la noile tulpini: "Pentru moment nu credem că există motive pentru a ne adapta vaccinul dar lucrăm pentru a pune la punct un proces și un cadru de reglementare".

Pfizer ar putea produce până la finalul acestui an până la 3 miliarde de doze, la care se vor adăuga și posibilele doze produse de compania chineză Fosun Pharma, în valoare de 1 miliard de doze.


Potrivit informațiilor, Uniunea Europeană a rezervat deja pentru anul 2022 și 2023 aproape 1,8 miliarde de doze de la compania germană. În această direcție, BioNTech și-a anunțat dorința de a construi un nou sediu în Singapore, care va putea fi operațional începând cu anul 2023, fiind și prima fabrică construită de BioNTech în afara Europei, mai amintește agerpres.ro