ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prințul saudit miliardar Alwaleed bin Talal Al Saud, unul dintre principalii acționari ai Twitter, a scris pe rețeaua de socializare că va vota pentru respingerea ofertei de 41 de miliarde de dolari în numerar făcute de Elon Musk pentru achiziționarea companiei. În replică, Musk a pus la îndoială respectarea de către Arabia Saudită a libertății de exprimare, transmite New York Post.

„Nu cred că oferta propusă de @elonmusk (54,20 dolari [per acțiune]) se apropie de valoarea intrinsecă a @Twitter, având în vedere potențialul său de dezvoltare”, a scris prințul joi pe Twitter.
 
„Fiind unul dintre cei mai importanți și mai vechi acționari ai Twitter, @Kingdom_KHC și cu mine respingem această ofertă.”
 
Câteva ore mai târziu, Musk i-a răspuns cu două întrebări prin care se arată, indirect, critic față de lipsa libertății de exprimare din Arabia Saudită.
 
„Interesant. Doar două întrebări, dacă îmi permiteți”, i-a răspuns Musk prințului. „Cât de mult din Twitter deține Regatul, direct și indirect? Care este punctul de vedere al Regatului în privința libertății de exprimare a jurnaliștilor?”. 
Arabia Saudită îi urmărește și îi arestează frecvent pe jurnaliști, potrivit organizației Reporteri fără frontiere, care situează această țară pe unul dintre ultimele locuri din lume din punctul de vedere al libertății presei. Iar uciderea brutală a jurnalistului Jamal Khashoggi de la Washington Post a fost făcută la ordinul personal al prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Muhammad bin Salman, potrivit serviciilor de informații americane, mai arată sursa citată.