ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte, și-a exprimat optimismul privind faptul că anul viitor Bulgaria poate face pași înainte pe drumul său spre Schengen, relatează știripesurse.

Rutte se află la Tirana, acolo unde se organizează  Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest, alături de alți lideri importanți, printre care și președintele bulgar, Rumen Radev. 

Premierul Olandei a redat poziția Țărilor de Jos cu privire la aderarea Bulgariei la Schengen: „În această etapă, nu este „nu” pentru Bulgaria, este „nu încă”. Va fi nevoie de mai mult timp din două motive: o nouă evaluare a Mecanismului de Cooperare și Verificare și un mecanism de verificare în cadrul Schengen. Am vorbit cu președintele Rumen Radev și sunt optimist că anul viitor putem face pași înainte", a comentat Mark Rutte, informează Rador.
 
Reamintim faptul că joi se va decide soarta României cu privire la posibilitatea intrării în Schengen, situație pe care Austria încă o refuză acerb.