Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, Dragoș Anastasiu, a declarat că 400.000 de bugetari vor fi dați afară după ce PSD va fi înlăturat de la guvernare.
 
Anastasiu le-a spus oamenilor de afaceri germani din România că, în 2020, la putere va ajunge un guvern tehnocrat care, pe lângă concedieri de proporții, va tăia din pensiile speciale și va renunța la cota unică de impozitare.
 
Anastasiu este una dintre persoanele cu care președintele Iohannis s-ar consulta des, fiind și iubitul liberalei Hildegard Brandl, susține Bună Ziua Iași.

Acesta a argumentat aceste posibile măsuri prin faptul că în următorii cel puțin trei ani nu vor exista bani pentru plata pensiilor și salariilor bugetarilor conform actualelor Legi a Pensiilor și a Salarizării Unitare, iar politicienii nu se vor atinge de pensii și de salariile bugetarilor, astfel că singura măsură pentru Guvern de a obține bani la buget ar rămâne renunțarea la cota unică de impozitare, informează Agerpres. 

Deși s-a adresat oamenilor de afaceri germani din România în calitatea sa de președinte al Camerei de Comerț Româno-Germane, Dragoș Anastasiu a subliniat că vorbește în nume personal, deși aceste informații nu includ „nimic ascuns”. 

„Cota unică: e o părere personală, eu sunt susținătorul cotei unice, dar cota unică n-are nicio șansă să supraviețuiască. Repet, nu pot să spun de unde vin discuțiile, dar după părerea mea personală cota unică nu are nicio șansă să supraviețuiască. C-o fi bine, c-o fi rău, nu sunt banii în România! În anii 2020, 2021, 2022 și așa mai departe, nu sunt bani pentru a plăti salariile și pensiile conform actualei Legi a Pensiilor și a Salarizării Unitare. Nu sunt bani! Eu personal cred că niciun partid nu se va atinge de această zonă, o vor lăsa așa, și atunci întrebarea este 'cum facem (Guvernul, n.r.) rost de bani? Adică avem o cheltuială fixă (pensiile și salariile bugetarilor n.r.), și de asta nu ne atingem'", a susținut Dragoș Anastasiu. 

Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane a apreciat că primele măsuri de austeritate ale următorului Guvern vor viza pensiile speciale și salarizarea unitară, după care va urma disponibilizarea a 400.000 de bugetari. 

„O să încerce să se atingă, unii de ei, în următorul an, dacă se poate, printr-un Guvern care nu o să aibă la vârf coloratură politică, să se atingă de Legea Pensiilor, cu pensiile speciale și cu salarizarea unitară, dar în special prin diminuarea numărului de bugetari de la 1.200.000 la 800.000, printr-o schimbare la nivel de administrație. Nu o să mai fie 42 de județe, ci 8 regiuni, n-o să mai fie 3.000 de unități administrativ-teritoriale, ci 1.000, și de acolo dăm afară 400.000 de oameni, de care mediul privat are nevoie, ca să zic așa. Depinde cine iese de acolo, că de unii s-ar putea să n-avem nevoie, că va fi mai rău decât așa”, a afirmat Dragoș Anastasiu. 
 
Dragoș Anastasiu a fost acuzat de jurnalistul Patrick Andre de Hillerin că face parte dintr-o rețea care s-ar ocupa cu traficul de droguri, dar ulterior acesta și-a retras, public, afirmațiile.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews