ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am realizat pentru cititorii ActiveNews o colecție de opinii la cald ale mai multor persoane publice din România după declanșarea invaziei ruse în Ucraina.
 
Leon Zagrean, profesor la UMF Carol Davila: Acest război care, probabil, se va extinde, este o altă încercare/etapă a globaliștilor in care opinia majorității nu are nicio valoare

Zilele trecute, am comunicat unui prieten că dacă Putin va declara razboi Ucraniei, dincolo de ocuparea republicilor proruse, înseamnă că acest conflict este coordonat de globaliști și este rezultatul unei înțelegeri pe sub masă între Biden și Putin. 

Cu privire la asigurările date de către Președintele României, în opinia mea, se aseamănă cu asigurările de la începutul „plandemiei”. In concluzie, acest război care, probabil, se va extinde, este o altă încercare/etapă a globaliștilor in care opinia majorității nu are nicio valoare. Tare aș dori ca această opinie să fie o eroare de gândire.

Gabriel Purcăruș, publicist: Știu că nu demult, Klaus Schiwab se lăuda că Putin e om trecut pe la Davos. Nu știu cât e de adevărat, dar ce face Rusia acum ajută enorm scopurilor Marelui Reset

Astă noapte, Putin a ordonat, în buna tradiție rusească, "eliberarea" Donbassului (se știe că ei nu atacă, ci "eliberează"), dar și "de-nazificarea Ucrainei" (aici nu știm la ce se referă, deci poate fi orice, inclusiv instalarea unui guvern marionetă la Kiev). 

În 1991, Irakul a invadat Kuweitul, iar comunitatea internațională a ripostat militar. Apoi s-a intervenit în Iugoslavia. De ce în cazul Ucrainei nu se poate face nimic? Casa Albă a repetat că US nu va trimite trupe în Ucraina - parcă special pentru a-l liniști pe Putin.

Știu că nu demult, Klaus Schiwab se lăuda că Putin e om trecut pe la Davos. Nu știu cât e de adevărat, dar ce face Rusia acum ajută enorm scopurilor Marelui Reset - prețul energiei crește, bursa merge prost, inflația a luat-o in sus, sărăcirea populației continuă... tot atâția pași spre "a nu avea nimic", cu scopul de "a fi fericiți". 

Măcar să ni se spună și nouă, să nu ne mai agităm degeaba, crezând că unii ne sunt dușmani și ceilalți, prieteni. Sunt de fapt toți prieteni, care lucrează cot la cot spre fericirea omenirii prin sărăcie! 
Dormiți liniștiți, tovarăși!

Răzvan Belciuganu, jurnalist: Demnitarii români sunt chiar siguri că astfel, cu o bază americană permanentă, rușii vor fi descurajați?

Ne spune Radu Tudor la televizor ca generalul american in rezerva Ben Hodges, fost comandant al fortelor SUA in Europa, crede ca ar fi buna o baza americana permanenta in Romania si ca va discuta acest lucru cu fostii lui colegi de la Pentagon. Aceasta baza avand rolul sa descurajeze ofensiva rusa. 

Acum desigur ca la noi, ai nostri demnitari, vor pocni din calcaie, insa eu intreb: sunt chiar siguri ca astfel, cu o baza americana permanenta, rusii vor fi descurajati sau tocmai asta le va da celor de la Moscova apa la moara sa puna Romania, inca o data, la index si, deci, sa actioneze in consecinta?

Fostul ambasador al R. Moldova la București, Mihai Gribincea: Conflictul din Ucraina a scos la iveală adevărata valoare și adevăratul profesionalism al multor analiști politici de la Chișinău și București considerați drept „experți” pe spațiul ex-URSS!

„Cineva spunea că prostia nu are margini. Când îi văd pe unii  analiști politici care până mai ieri ne convingeau pe la televiziuni că Putin nu va ataca Ucraina, iar acum la aceleași televiziuni sunt deja mari experți militari, zic că nu doar prostia ci și penibilitatea este nemărginită. 

Conflictul din Ucraina a scos la iveală adevărata valoare și profesionalism al multor analiști politici de la Chișinău și București considerați drept experți pe spațiul ex-URSS. Probabil că acesta va fi unicul aspect pozitiv al invaziei lui Putin în Ucraina. Nu aș fi punctat aceasta, dar aceiași analiști sunt considerați mari  ”experți” și pe problemele Republicii Moldova”.

Adrian Pătrușcă, jurnalist ActiveNews: Când China va invada Taiwanul, Occidentul nu va mai avea ce să boicoteze
 
UEFA a decis ca finala Champions League să nu se mai joace la Sankt Petersburg, în urma invadării Ucrainei de către Rusia. Foarte corect! Admirabil!

Însă Jocurile Olimpice de la Beijing au avut loc prilejuind o desfrânare propagandistică a regimului comunist, la doi ani după ce China a invadat lumea întreagă cu un virus devastator.

Câteva țări occidentale (vreo șase, dacă nu mă înșel) au încercat un „boicot” timid, în sensul că diplomații lor nu au participat la evenimentul cu pricina. Dar cauza nu a fost COVID-ul ci... discriminarea uighurilor.

(Evident, nimeni nu a remarcat „boicotul”, câtă vreme sportivii țărilor respective au participat fără rețineri la competiții.)

Mai mult, pentru a nu exista nici o îndoială în legătură cu mesajul propagandistic al Beijingului, Jocurile Olimpice au fost premerse de un summit Xi-Putin, la care cei doi buni prieteni au semnat o declarație comună împotriva extinderii NATO.

Când China va invada Taiwanul, Occidentul nu va mai avea ce să boicoteze.

Cristian Terheș, Europarlamentar PNTCD: Cine a incalcat intelegerea, Vestul sau Rusia?
 
Putin spune ca Vestul nu s-a tinut de intelegerea din anii 80-90 ca NATO nu se va extinde spre Est. Nu exista nici o astfel de intelegere, in primul rand pentru ca la finele anilor '80 inceputul anilor '90, cand inca exista URSS, exista si Pactul de Varsovia, deci nu se punea in discutie extinderea NATO.

Cea care a incalcat, insa, o intelegere internationala a fost Rusia sub Putin, prin invadarea Ucrainei din 2014 si 2022.

URSS-ul s-a dezmembrat in 1991, Ucraina devenind stat independent si suveran, recunoscut international, in granitele de atunci (inclusiv cu Peninsula Crimea), chiar de Rusia.

Dupa dezmembrarea URSS in 1991, Ucraina a devenit a treia putere nucleara a lumii, dupa SUA si Rusia.

Atat vesticii cat si Rusia au insistat ca Ucraina sa dea respectivele bombe atomice Rusiei, lucru pe care Ucraina l-a agreat, semnand in 1994 "Memorandumul de la Budapesta" (cautati-l pe internet). 

Conform acelui Memorandum, in schimbul dezarmarii nucleare si transferarii bombelor atomice sovietice din Ucraina in Rusia, Federatia Rusa, UK si SUA "își reafirmă angajamentul față de Ucraina, în conformitate cu principiile Actului final al CSCE, să respecte independența și suveranitatea și frontierele existente ale Ucrainei".

Asadar, Rusia se angaja ca, in schimbul primirii respectivelor bombe atomice, "să respecte independența și suveranitatea și frontierele existente ale Ucrainei".

"Frontierele existente" inseamna cele existente in 1994, adica inclusiv cu Peninsula Crimeii parte din Ucraina.

In 2014 am atras atentia ca ceea ce face Putin in Ucraina submineaza stabilitatea Europei, cel putin, aruncand in aer toate tratatele privind granitele.

Cine sta si aplauda actiunea criminala a lui Putin din Ucraina habar nu are despre implicatiile negative pe care actiunea le va avea inclusiv asupra integritatii Romaniei.