ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, că nu există resursele financiare pentru dublarea alocațiilor, dar va fi căutată o soluție pentru că alocațiile să crească în acest an, potrivit news.ro.
 
Întrebat despre dublarea alocațiilor. Orban afirmat: ”Vom găsi o soluție împeună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanțelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziție și vom adopta o variantă care să ducă la creșterea alocațiilor, dar, sigur, nu la dublarea imediată, pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocațiile”.

Curtea Constituțională a respins miercuri sesizarea Guvernului privind dublarea alocațiilor.

„Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituțională în raport cu criticile formulate”, a transmis CCR.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj președintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban, după ce CCR a respins obiecția de neconstituționalitate a Guvernului privind amânarea dublării alocațiilor.