ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alocațiile copiilor trebuie dublate de la 1 august, a decis, miercuri Curtea Constituțională a României, care a respins sesizarea Guvernului.

Judecătorii Curții Constituționale au decis, miercuri, că legea care anula OUG 2/2020, prin care era amânată dublarea alocațiilor pentru copii până la 1 august, este constituțională.
 
Judecătorii constituționali au respins ca neînemeiată, cu unamimitate de voturi, obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvern și au constatat că Legea privind respingerea OUG 2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr. 14/2020 privind aprobarea OUG 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituțională în raport cu criticile formulate, se arată într-un comunicat al CCR, citat de News.ro. 

Prin această decizie, CCR aprobă practic dublarea alocațiilor pentru copii, conform art.I pct.1 din Legea nr.14/2020. Actul normativ prevede că alocația pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani crește la 300 de lei.

Pe 3 iunie, plenul Camerei Deputaților a respins, printr-o lege, OUG 2/2020 care proroga termenul pentru dublarea alocațiilor copiilor la 1 august 2020.

Constituția României este foarte clară când vine vorba de bugetul public, astfel, nicio cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanțare, a scris miercuri, pe Facebook, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, menționând că, legea votată în Parlament privind dublarea alocațiilor nu are stabilită sursa de finanțare.

„Constituția României este foarte clară când vine vorba de bugetul public. ‘Art. 138 – Bugetul public național (5) Nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanțare.Legea trecută prin Parlament, cu votul lui Ciolacu, nu are stabilită sursa de finanțare. Punct. Nu mai există discuții aici. Socialiștii trebuie să-și asume public că au votat o lege neconstituțională și să le ceară scuze românilor pentru că i-au mințit”, susține Cîțu.

Acesta afirmă că Marcel Ciolacu, „acum din întâmplare în funcția de Președinte al Camerei Deputaților”, șantajează public Guvernul României. Marcel Ciolacu, acum din întâmplare în funcția de Președinte al Camerei Deputaților, ȘANTAJEAZĂ public guvernul României!
Din funcția de Președinte al CD, Marcel Ciolacu, cere guvernului să nu respecte Constituția României.
Cât tupeu. Câtă ipocrizie.
Întârzie voit legea care salvează vieți în Romania sub pretextul că încalcă drepturi fundamentale ale romanilor iar în același timp santajeaza în cel mai mizerabil mod guvernul României.
Tupeul socialiștilor este fară margini.
Amenință public- ori dublați alocațiile ori vă „mătur”.
SANATAJ pe față”, a răbufnit Florin Cîțu.