ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un medic anestezist este suspectat că ar fi otrăvit 30 de pacienți. Acesta ar fi vrut să își impresioneze colegii și să le arate abilitățile lui de resuscitare fără să se gândească la consecințe, potrivit EVZ și LeParisien. 

Lista victimelor continuă să crească. Medicul anestezist Frédéric Péchier a fost pus sub acuzare miercuri pentru o nouă presupusă otrăvire a unui pacient, ceea ce ridică la 30 numărul cazurilor pentru care este suspectat, a declarat procurorul general din Besançon, Étienne Manteaux.

Interogat pentru a treia oară de la 8 martie de către judecătorul de instrucție Marjolaine Poinsard, magistrat a cărui recuzare a cerut-o, Frédéric Péchier, în vârstă de 51 de ani, a fost plasat, de asemenea, sub statut de martor pentru un alt caz.

În acest caz neobișnuit, din cele 32 de cazuri de presupuse otrăviri pentru care anchetatorii îl suspectează, medicul anestezist este anchetat "definitiv" pentru 30 dintre ele, dintre care 12 mortale, și plasat sub statutul, mai favorabil, de martor în alte două cazuri, dintre care unul mortal, a precizat magistratul.

El este suspectat că ar fi otrăvit, între 2008 și 2017, pungile de perfuzie ale pacienților din două clinici private din Besançon pentru a provoca stopuri cardiace și a-și demonstra apoi talentele de resuscitator, dar și pentru a-și discredita colegii cu care era în conflict.
 
Un caz similar s-a petrecut în România, recent, generat de această dată de lăcomie- un alt viciu al celor ce cândva se numeau tămăduitori și nu demult, EROI DIN LINIA ÎNTÂI”- LĂCOMIA EROILOR ÎN ALB: Sume uriașe de bani și 36 de tablouri ale unor pictori celebri au fost ridicate în urma perchezițiilor în dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate din cadavre și reinsatalate în bolnavi la spitale din Iași și Brașov
 
Oferim spre lecturare și un contraexemplu, pentru a nu ne pierde speranța în aceste vremuri și pentru a ne aduce aminte că personajele amintite mai sus, nu fac decât să le pună și mai mult în valoare pe acestea: Dr. Geanina Hagimă, învingătoare la etică și morală în fața "Comisiei Superioare de Disciplină” a Colegiului Medicilor