ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se împlinește săptămâna de când transportatorii de pe tot cuprinsul Canadei au luat cu asalt capitala Ottawa, de unde au spus că nu vor pleca până când guvernul federal nu va renunța să le condiționeze serviciul de vaccinarea cu serurile experimentale Covid.

Șoferii de camion de la Convoiul Libertății îl acuză pe prim-minisrul Justin Trudeau de faptul că ordinul de vaccinare obligatorie emis de el i-ar ține departe de volan timp de săptămâni întregi, periclitându-le mijloacele de trai. Transportatorii canadieni din Convoiul Libertății spun că obligativitatea vaccinurilor impuse de guvern nu face decât să producă mai mult rău decât bine și să le amenințe mijloacele de trai.

Intervievat de The Daily Mail, șoferul Guy Meister, care transportă ocazional marfă între Canada și SUA, se plânge că, potrivit dispozițiilor ordinului guvernamental, dacă nu este vaccinat ar trebui să stea în carantină timp de 14 zile la întoarcerea din SUA, timp în care nu ar putea lucra pentru a-și câștiga traiul.

„Îmi pun încărcătura cu spatele în doc, ei o descarcă, iar o persoană îmi lasă actele în cabină, totul fără nici un contact direct. Pentru atâta lucru, impunerea vaccinării nu are sens”, a declarat el pentru cotidianul britanic.

Protestele începute pe 23 ianuarie nu au dat semne că ar avea de gând să înceteze prea curând, autoritățile luând acum în considerare posibilitatea de a chema armata pentru a pune capăt perturbărilor. Aceleași „autorități” care, izolate în turnul lor de fildeș, refuză dialogul cu protestatarii - a se vedea conferința de presă a „fugarului” Trudeau, care, de la o adresă secretă, n-a făcut decât să-i umple de etichete peiorative pe cetățenii revoltați („o mică minoritate marginală” care „incită la ură” și „răspândește dezinformări”) și să spună că nu va abdica de la politica sa vaccinistă.

Protestatarii nu se tem de o eventuală trimitere a Armatei, susținând că ei sunt pașnici. Ceea ce nu-i obligă pe soldați să fie la fel de pașnici, dacă ordinul primit ar impune contrariul.

„Nu suntem îngrijorați de vreo implicare militară, suntem pașnici. Nu vom lupta, nu avem nevoie să luptăm. Nu există violență”, a adăugat Meister.

Deși până acum protestele au fost pașnice, ele sunt, fără îndoială, zgomotoase, este de părere reporterul The Daily Mail. Când acesta s-a deplasat la fața locului, joi după-amiază, se auzea un sunet constant de claxoane, „până aproape de un ton asurzitor”. Este exact chestiunea pe care le-o impută protestatarilor și unii locuitori cu viziuni de stânga, care au manifestat împotriva lipsei de intervenție a Poliției pentru a-i proteja de... migrene și stress. Reamintim că înăbușirea unui protest pe motiv de perturbare a liniștii publice e o practică ce ține de comunism - nemaivorbind de „sportul” delațiunii.
 
Tamara Lich, unul dintre organizatorii protestului, a dat publicității joi o declarație în care puncta foarte clar faptul că protestul nu are „intenția de a se lungi cu o zi mai mult decât este necesar” și că plecarea Convoiului Libertății va fi atunci când „premierul va face ceea ce este corect”, anume va renunța la ordinele de vaccinare obligatorie a muncitorilor canadieni. 

„Mișcarea noastră crește în Canada și în întreaga lume pentru că oamenii de rând s-au săturat de impunerile și restricțiile din viața lor, care acum par să producă mai mult rău decât bine”, a concluzionat aceasta.