ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă voiați să știți de ce au fost ridicate acum restricțiile legate de pelerinaje, aflați de la UDMR și Hotnews, care transmite azi, cu bucurie proletară, că cel mai mare pelerinaj după ridicarea interdicției de către guvern va fi cel de la Șumuleu Ciuc, din sâmbăta Rusaliilor Catolice, pe 22 mai. Vicepremierul Kelemen Hunor a precizat că decizia de a se putea desfășura pelerinaje religioase în această perioadă a fost luată la cererea UDMR. Deci, din câte înțelegem, când ai pile în Coaliție nu mai contează periculosul Covid și factorul de incidență. Dar vai, dacă până pe 22 mai va crește numărul de infectări în Harghita?

„Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile, însă la cererea UDMR se vor putea ține pelerinaje religioase în această perioadă, desigur cu respectarea regulilor de protecție sanitară. Pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc este o sărbătoare importantă pentru comunitatea noastră, indiferent de confesiune, considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est. Din cauza pandemiei, anul trecut am putut urmări slujba doar la televizor și online, dar anul acesta vom putea fi din nou în şaua dintre munţii Şumuleul Mare şi Şumuleul Mic, chiar dacă într-un număr mai mic. De Paști, comunitatea din Miercurea Ciuc a dat dovadă de faptul că se poate participa la sfințirea bucatelor cu respectarea măsurilor epidemiologice. Sunt convins că credincioșii care vor veni la pelerinaj, vor da dovadă de aceeași disciplină!”, a scris pe Facebook Kelemen Hunor.

Guvernul a prelungit luni starea de alertă însă a eliminat restricția legată de domiciliu privind participarea la pelerinaje religioase sau procesiuni. În acest caz, trebuie respectate măsurile de protecție sanitară anti-COVID-19, mai transmite sursa citată.
 
 
Reamintim că dacă la Sfânta Parascheva Jandarmeria a dat drumul de frică pelerinilor din alte orașe iar la Sfântul Apostol Andrei s-a bătut IPS Teodosie pentru a se susține pelerinajul anual, ăn schimb, la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula Icoana Maicii Domnului a fost sărutată de la distanță, prin mască (foto mai jos), IPS Andreicuț acceptând toate măsurile aberante impuse de satrapii lui Arafat, acum brusc îmblânziți pentru tovarășii de drum din UDMR. Chiar și mai recent, pelerinajul de la Mănăstirea Cernica, la Sfântul Calinic, a fost interzis abuziv, pelerini veniți de la sute de kilometri find împiedicați de Jandarmerie să sărute sfintele moaște vindecătoare de toate boilile, dar, din păcate, nu și izbăvitoare de răutatea celor care le-au îngrădit. Cel puțin, nu încă.