ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii afiliați sindicatului SNPR Decus au protestat împotriva condiționării locului de muncă de certificatul Covid marți, 14 decembrie, în fața Consiliului Județean Timiș, informează Bugetul.ro

Începând cu Ziua Națională a României, polițiștii au început să înlocuiască avertismentele cu amenzi, oprind robinetul cu banii proveniți din sancțiuni politice puse pe seama pandemiei. La 6 decembrie, vicepreședintele regional SNPR Decus, Valer Kovacs, a transmis că polițiștii timișeni s-au săturat să fie înjurați și scuipați că dau amenzi pentru nepurtarea măștii sau privind lipsa Certificatului Covid din localuri.

Marți, Valer Kovacs și colegii polițiști au protestat în fața Consiliului Județean Timiș. În timpul protestului, Kovacs a afișat mesajul „Libertate fără certificate!”.

Contact de Bugetul.ro, vicepreședintele SNPR DECUS a ținut să precizeze că manifestul polițiștilor nu e legat de creșteri salariale, așa cum fals se vehiculează, ci de respectarea unor drepturi salariale neachitate din urmă.

Totodată, Kovacs a explicat, pentru Bugetul.ro, că polițiștii s-au săturat să aplice amenzi pentru nepurtarea măștii și nerespectarea impunerii Certificatului Covid.

Polițistul subliniază că nu e corect ca, din cauza introducerii Certificatului Covid, să nu poată merge cu copilul la Târgul de Crăciun, având în vedere că și nevaccinații plătesc impozitul local și contribuția la sănătate și au dreptul la tratament nediscriminatoriu din partea statului.

„Manifestul a fost pentru niște drepturi salariale care nu s-a achitat din 2009 și până în prezent. Noi ne-am judecat cu instituția. (...)

Iar în al doilea rând, a fost pentru libertatea fără certificat. Mi se pare urât ca eu să nu pot să merg cu copilul la un târg de Crăciun în Timișoara, ca și cetățean. Să fiu ținut după gard, pentru că și eu am plătit la impozit la sănătate și la impozitul local și să nu poată copilul meu să intre și să se joace, că eu nu am Certificat și s-a pus gardul. E aberant și depășește limita imaginabilului”, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, Valer Kovacs. Același polițist curajos care, în timpul stării de urgență din primăvara anului 2020, a demascat norma de amenzi impusă polițiștilor în acea vreme de guvernul Orban (PNL) pe seama restricțiilor de circulație și a încălcării carantinei, dar mai ales a necompletării corespunzătoare sau uitării declarației pe propria răspundere. VIDEO: