ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioan Barbu, bărbatul de 47 de ani din județul Gorj care a murit pe 1 martie, la două zile după ce a fost vaccinat împotriva coronavirusului, a primit ser AstraZeneca din lotul ABV2856, retras de la vaccinare, după reacțiile adverse trombotice în Italia, transmitea ActiveNews la începutul lunii martie.

 

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Narcis Stoian, a declarat atunci că bărbatul vaccinat care a murit în 1 martie a primit ser din lotul retras, respectiv ABV2856. Inițial, autoritățile susținuseră că acest lot nu a ajuns în România. În ciuda cazurilor raportate în întreaga Europa, coordonatorul campaniei de vaccinare cu seruri experimentale, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că nu suspendă vaccinarea cu AstraZeneca. Cine îți asumă responsabilitatea pentru alte cazuri similare?

Știri de Cluj transmite în premieră că în cazul lui Ioan Barbu legiștii au găsit cheaguri de sânge în organele interne. Cine plătește acum pentru moartea inginerului?

La laborator însă, în probele din organe au fost identificate tromboze.

Medicii care au efectuat autopsia au prelevat probe din toate organele interne și toate au indicat tromboze.

Rezultatele autopsiei nu au fost încă date publicității în mod oficial.

Săptămâna viitoare urmează să se întrunească o comisie de constatare a decesului la Spitalul din Târgu Jiu, care ar trebui să treacă aceste constatări în certificatul de deces. Documentul ar urma să ajungă pe masa anchetatorilor care au deschis dosar penal pentru a stabili dacă există o legătură de cauzalitate între vaccin și deces.

Reamintim că inginerul Ioan Barbu a murit la o zi după administrarea primei doze de vaccin AstraZeneca în data de 28 februarie. El nu avea afecțiuni preexistente și primise serul din lotul ABV 2856, oprit de la utilizare în Italia, apoi și în România.

Șeful DSP Gorj, Narcis Stoian, spunea luna trecută că nu a fost stabilită însă nicio legătură de cauzalitate între deces și vaccinarea bărbatului, mai transmite sursa citată.

Citiți aici declarația mamei inginerului:

”A murit din vaccinul ăsta!” Dr. Gheorghiță contrazis de mama bărbatului de 46 de ani mort după vaccinarea cu AstraZeneca: „Noi n-am avut probleme cardiace în familie. Mama a murit la 92 de ani, eu am 78 de ani, soțul la fel”

Vedeți și:

Soț și soție din Prahova decedați la doar câteva ore distanță, după vaccinul PFIZER. Fiica celor doi, în stare gravă la ATI, după vaccinul ASTRAZENECA. IPJ Prahova: „Moartea a fost NATURALĂ”. Pe certificatele de deces cauza este „Covid”. DOCUMENTE