ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se întoarce Uniunea Social-Liberală (USL)? PNL e deschis la compromisuri, iar PSD e gata să participe la o soluție. Lideri din cele două partide vorbesc de un „armistițiu” politic pe o perioadă de 6 luni. Scopul declarat: țara să treacă cele trei „războaie” pe care le duce simultan, lupta cu pandemia, criza economică și războiul politic, potrivit Știri pe Surse

Imediat după respingerea de către Parlament a Guvernului monocolor USR cu premier Dacian Cioloș, liderul PNL Florin Cîțu a spus miercuri că este nevoie de „compromisuri” pentru ieșirea din criză și a deschis larg poarta negocierilor cu PSD: el a spus că liberalii sunt gata de discuții cu toate partidele parlamentare „cu excepția AUR”.

Din partea PSD, în timpului ședinței dedicate votului de învestitură a Guvernului, liderul PSD Marcel Ciolacu a cerut o discuție între șefii de partide pentru a instala „urgent” un nou Guvern. „Gata cu politica! Nu se mai poate așa. Trebuie să facem altceva, trebuie ca politicienii să facă un pas în spate și să aducem specialiști și experți în sănătate care să vină urgent cu un proiect prin care să reducem numărul de morți”, a spus social-democratul.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a fost primul lider liberal care a vorbit explicit despre o formulă de asociere PNL + PSD. „În ipoteza în care USR-ul va refuza refacerea coaliției, cred că este obligatorie o discuție cu PSD, iar paleta de discuții poate porni de la un Guvern minoritar și poate merge până la un Guvern asumat”, a declarat acesta, cu mențiunea că prima opțiune a liberalilor este o guvernare cu USR.

Ulterior, într-o emisiune la TVR 1, liderul interimar al Camerei Deputaților, Florin Roman (PNL) și președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu (PSD), au căzut de acord că între cele două forțe politice ar putea funcționa un „armistițiu” pentru ca țara să depășească criza.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis miercuri un semnal pro-guvernamental, vaccinându-se cu a treia doză de Pfizer împreună cu un întreg alai de parlamentari PSD. Cu o zi înainte, Ciolacu s-a arătat adeptul restricțiilor pentru nevaccinați, cântându-i în strună președintelui Iohannis, care făcuse declarații premergătoare unui nou val de restricții.

„Care e primul la drept e care-l avem, dreptul la viață sau dreptul de a nu avea certificat verde? Eu am dreptul la viață. Nu vrei să te vaccinezi, atunci intri în niște rigori impuse ca să nu mă îmbolnăvești pe mine, fiindcă eu am un drept la viață. Fiindcă nu vrei să te vaccinezi, trebuie să intri în anumite restricții”, a afirmat Marcel Ciolacu, marți seară, la Prima Tv, potrivit Știri pe Surse.

Ciolacu nu a detaliat cum anume înțelege el, care s-a vaccinat și se consideră „imunizat”, că o persoană nevaccinată îi poate pune viața în pericol. Atâta încredere are el în vaccinurile Covid pe care și le-a făcut, încât se teme de nevaccinați? Mai mult, generalizarea tendențioasă prin care persoanele sănătoase dar nevaccinate sunt asociate cu bolnavii care răspândesc virusul ține de o exagerare discriminatorie și extremistă.