ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o perioadă în care milioane de cupluri căsătorite din întreaga lume  sunt ținute în case din cauza pandemiei, Organizația Națiunilor Unite propune folosirea unui limbaj politic corect.

În această săptămână, pagina de Twitter a ONU a decis să publice un ghid despre folosirea unor termeni politic corecți, desprinși direct din teoria gender.

 „Ajută la crearea unei lumi mai egale folosind un limbaj neutru în privința genului, dacă nu ești sigur de sexul cuiva sau dacă te referi la un grup”.  Acest lucru va ajuta la prevenirea discriminării unui anumit sex, gen social sau identitate de gen. Modificările aduse unor expresii tradiționale vor contribui ca societatea să nu mai perpetueze stereotipurile de gen depășite și vor promova egalitatea de gen, a adăugat organizația. În topul listei propuse de ONU se regăsește „mankind” (omenire), înlocuit cu „humankind” (umanitate), în timp ce termenii „iubit” sau „iubită” vor fi înlocuiți cu „partener”.
 
„Numele de fată”(maiden name) trebuie, în viziunea ONU, trebuie să devină „family name” (nume de familie),  iar polițistul se transformă din ”policeman” în  „police officer”. 
 
Familia  nu va mai fi alcătuită din „soț” și „soție” (husband and wife), ci din „spouse”(soț). Ceea ce se poate observa este că sunt eliminați acei termeni care pot duce cu gândul la diferențe între sexe. Orice persoană poate fi „soț”, în opoziție cu „soțul” și „soția” care nu pot desemna decât un bărbat și o femeie.
 
Acești termeni sunt impuși de teoria genului (gender) care postulează că nu genul nu este determinat de sexul biologic, obiectiv, ci de ceea ce-și dorește persoana în cauză. De asemenea, afirmă că nu există diferențe între sexe, ceea ce ar impune schimbarea limbajului, acolo unde cuvântul „man” care înseamnă „om” înseamnă și „bărbat”.

ONU a fost acuzată recent că se folosește de coronavirus pentru a promova avortul.