ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Dan Damaschin, preotul bisericii maternității din Iași, prin Asociația „Glasul Vieții” pentru ajutorarea mamelor sărmane și a copiilor lor, își continuă campania umanitară deja cunoscută și face apel la generozitatea creștinilor de pretutindeni pentru a hrăni și îmbrăca 7000 de copii nevoiași.

„GRĂUNTELE DE MUȘTAR 2020. MERGEM MAI DEPARTE?

Ce bucurie mai mare decât să vezi un copil drag, cum își întinde aripile și-și ia zborul?!

Petronela este unul din mulții noștri bursieri care, din toamna aceasta, fără a-și abandona pasiunea de dascăl, și-a propus să schimbe lumea, în calitate de viitor magistrat. 

Bucuria de a o vedea pe Petro în amfiteatrele uneia dintre cele mai prestigioase facultăți din țară este, până la urmă, bucuria și meritul dumneavoastră, al tuturor ce ne sunteți aproape, de atâta timp. Dumnezeu ne e martor și întreg Facebook-ul la câte sacrificii s-au făcut ca ea și mai toți bursierii noștri să ajungă la un asemenea nivel!

Departe de centrul universului moldav, Daria, un pui de om de 4 ani, privește la dealurile ce-i îngrădesc orizontul sătucului ei și se visează deja „ca doamna”. În câteva săptămâni și de ceva timp încoace, o spunem spre slava lui Dumnezeu, nu spre a ne lăuda, am reușit să îi împlinim câteva vise. Are deja lăpticul ei, direct de la văcuța Florica, i-am rezervat o vacanță la apa cea multă, iar alături de ceilalți 7 frați, în frunte cu Vasilică, o vom muta în „palatul” ei tricolor. 

Cu alte cuvinte, micuța noastră Daria face primii pași peste dealuri, către un orizont nemărginit și visează să zboare. 

Știm că urmează o toamnă cu multe provocări și incertitudini dar, privind la ochii Dariei și ai Petronelei, Îl vedem pe Dumnezeu, care ne alungă orice teamă cu a Sa rază de speranță. 

Dacă te gândești bine, în mult prea lunga noastră listă, am semănat nu doar 7000 de grăunțe de muștar, ci 7000 de vise, toate ca ale Dariei. 

Chiar dacă nu va fi deloc ușor, ce spuneți… 

MERGEM MAI DEPARTE? 

1. Alegeți un copil din listă, recomandăm în ordine sau la întâmplare, lăsând un comentariu la postare cu CODUL din dreptul copilului, iar noi vă trecem în dreptul celui ales.

2. De ce ați ales copilul? Ca să-l îmbrăcați și poate să-l hrăniți, desigur. Toate, cu 250 de lei (că asa e tradiția), 50 și ceva de Euro sau Lire, Dolari (americani sau canadieni), cu precizarea „PENTRU UN ZÂMBET SAU O ÎMBRĂȚIȘARE”.

3. Noi, fuguța la făbricuța cea adevărată iar, cât ai clipi din ochi, croim de toate – hăinuțe (încălțări, ciorăpei, pantaloni, bluziță, vestă, lenjerie), trusă de frumusețe (șampon, săpun, periuță și pasta de dinți, detergent) și adăugăm trăistuță cu merinde.

4. Deocamdată, pentru  că am făcut comenzi cât… Cargo, iar facturile sunt facturi, sper să nu fie cu supărare, dar dăm prioritate celor ce vor să achiziționeze un pachet de la noi. Cât de curând, vom lansa o listă pentru cei ce doresc să facă shopping pentru sărmanii noștri, doar că, și de data aceasta, calitatea e bine să fie calitate și coșul complet. Pe de altă parte, ținând cont de taxele de transport și curierat, de adaosurile comerciale lipsite de bun simț, sunt convins că, cu bănuții dumneavoastră și cu mine ca negociator la poarta fabricii, am câștiga 3 zâmbete deodată, la același preț. Și n-ar fi păcat să nu fie așa?

AICI AVEȚI LISTA!!!!!

Cum puteți dona?

1. Asociația „Glasul Vieții”

Cont: Banca Transilvania

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)

Cod Swift BTRLRO 22

2. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă” (puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);

3. Prin Paypal la următoarea adresă pr.dandamaschin@yahoo.com

4. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității „Cuza-Vodă”, Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.

5. Pentru Western Union, RIA, avem rugămintea de a ne contacta pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil.

6. Din păcate la acest moment, nu putem primi donații prin Moneygram și Revolut!”, este apelul făcut de preotul ieșean pe contul său de social media

Părintele Dan Damaschin s-a remarcat prin activitatea sa pastoral-filantropică neobosită, făcând daruri consistente câtorva mii de copii din județele sărace ale Moldovei, cu diferite prilejuri din an: de Crăciun, de Paști, în prima zi de școală și nu numai. El a avut amabilitatea să ofere un interviu în exclusivitate pentru cititorii ActiveNews.