ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul PSD, vaccinistul Marcel Ciolacu și conducătorul unuia dintre motoarele coaliției care s-a format cu scopul impunerii certificatelor Covid la locul de muncă și, spun analiștii, cu scopul de a schimba de urgență Constituția României, o dă cotită pe subiectul certificatelor care i-a scos în stradă pe români, afirmând că parlamentarilor și aleșilor locali nu le pot fi impuse certificatele la locul de muncă, deoarece, ca aleși ai poporului, ei nu pot fi îngrădiți, conform Constituției, în exercitarea mandatului lor. Foarte adevărat, dar și dreptul la muncă al oricărui cetățean român este garantat și ocrotit de aceeași Constituție a României, deși oamenii de rând se pare că nu beneficiază de egalitate cu politicienii în fața legii fundamentale a țării. Iată cum argumentează Ciolacu excepția aplicată parlamentarilor și aleșilor locali:

„În ceea ce privește parlamentarii, de exemplu, nu poți să le interzici accesul, dar poți să le introduci sancțiuni. Faptul că sunt aleși locali, nu poți să le soliciți (certificat Covid) pentru că își pot exercita mandatul, conform Constituției, dar poți să le impui sancțiuni”, a explicat președintele Camerei Deputaților, citat de Mediafax

Se pare că Ciolacu nu face decât să copieze atitudinea Parlamentului U.E. care a introdus obligativitatea certificatului Covid pentru membrii săi, dar s-a trezit apoi că nu-i poate obstrucționa pe aleșii popoarelor în exercitarea mandatelor lor dacă aceștia refuză certificatul Covid și, atunci, a aplicat sancțiuni salariale.