ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mișcarea germană de dreapta AfD a făcut presiuni pentru o „Zi internațională împotriva persecuției creștinilor". Însă Parlamentul german a respins această propunere, potrivit CNE.News.
 
Celelalte grupuri politice din Bundestag au simțit prea mult calcul politic în spatele acestui proiect, a scris revista Pro pe site-ul său. Cu toate acestea, comisia pentru drepturile omului din parlament va analiza în continuare moțiunea, relatează Die Tagespost.

Purtătorul de cuvânt al AfD a propus data de 15 februarie, pentru că în acea zi din 2015 așa-numitul Stat Islamic (Daesh) a publicat videoclipul decapitării a 21 de creștini  în Libia.

„Creștinii sunt cei mai persecutați oameni de pe pământ, susține AfD (Alianța pentru Germania). Din acest motiv, partidul a propus ca 15 februarie să fie o zi specială pentru acest lucru.”

Potrivit Open Doors, 312 milioane de creștini din 50 de țări sunt victime ale discriminării și persecuției. În Germania, însă, problema este „puternic subexpusă în mass-media", a declarat reprezentantul AfD, Jürgen Braun.
 

În propunere, AfD a afirmat că guvernul federal ar trebui „să numească și să evidențieze în mod consecvent persecuția globală a creștinilor, care încalcă drepturile omului, ca fiind o problemă arzătoare". În plus, guvernele din Europa și Organizația Națiunilor Unite ar trebui să facă același lucru.

Toate celelalte partide au respins moțiunea, din rațiuni așa-zise „fundamentaliste”.