ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La început a fost o oră de „mândrie homosexuală” pe an, prin „Bucharest Pride”, „Parada Gay” sau „Marșul Diversității”, pentru care Monica Macovei, ca ministru al Justiției, a recunoscut fără jenă că a făcut trafic de influență pe lângă președinetele de atunci, Traian Băsescu, respectiv primarul Capitalei, milionarul Adriean Videanu. La prima paradă a homosexualilor, participanții erau majoritatea străini sau ciudați locali, care pe vremuri se învârteau în jurul WC-ului public din Piața Romană, acum închis. Ulterior, ora anuală de „mândrie homosexuală” s-a transformat în „GayFest”, o zi întreagă de manifestări de propagandă homosexuală. Ziua a devenit apoi săptămână și săptămâna e acum „luna diversității”. Ca-n bancul de la BBC din anii `70, e clar că în curând va deveni obligatoriu să fie cel puțin toți parlamentarii și angajații la stat homosexuali.

Ceea ce la noi a devenit deja obișnuință la frații noștri georgieni este doar la început, respectiv la a treia manifestare de exhibiționism stradal. Prima a avut loc în 2019. Patriarhul Georgiei, Ilia al II-lea, încearcă să pună stavilă acestei năvale cu un mesaj adresat - în van, credem noi - ambasadelor legebetiste și europarlamentarilor. Cei din urmă tocmai au votat Raportul Matic.

Patriarhia Georgiei a făcut un apel oficial, către membrii Parlamentului European și către Ambasadele străine, de a nu susține sau încuraja evenimentele din perioada 1-5 iulie, organizate sub egida „Tbilisi Pride”, în special parada homosexualilor, informează siteul instituției.

Conform acestei declarații, organizatorii acestor evenimente promovează un stil de viață netradițional, care „conține semne ale provocării și contrazice normele morale, urmărind să legalizeze un păcat grav”, transmite site-ul de informații ȘtiripentruViață.

Patriarhia Georgiană afirmă că respectă dreptul fiecăruia de a alege, dar notează:


„Impunerea unei alegeri făcute de un grup mic asupra celorlalți este violență, care aduce atingere drepturilor, libertății și alegerilor vastei majorități a societății noastre, indiferent de etnie, religie sau alte afilieri”.

De asemenea, Biserica Georgiei declară că violența și ura sunt complet inacceptabile, „dar la fel de inacceptabil este auto-aprobarea păcatului și tentativa de a-l inocula și altora”. Biserica Ortodoxă a arătat mereu clemență păcătoșilor, dar nu și păcatului.

Ierarhii gruzini susțin că marșul LGBT nu are nicio legătură cu demnitatea, deoarece „confundă valorile universale și reprezintă o distorsiune voită a conceptelor acestor valori” și „are un efect negativ drastic asupra minorilor și subminează cele mai bune interese ale copiilor”, transmite sursa citată.

Activitățile din luna „pride” nu protejează cele mai bune interese ale LGBT, ci „contribuie la câștigarea de avantaje pentru un grup mic”.

„Neglijarea celor menționate mai sus și lipsa de considerație pentru realitatea obiectivă duce la discreditarea valorilor occidentale. Este crucial ca societatea noastră să vadă că democrația europeană nu este o respingere a modului de gândire și de viață a majorității oamenilor și a sentimentelor lor religioase”, adaugă Patriarhia Georgiei.