ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă Română nu a făcut și nu face propuneri de candidați pentru nicio funcție într-o instituție publică, preotul Ionuț Mavrichi fiind exclusiv propunerea PMP pentru Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a precizat, vineri, Patriarhia Română, potrivit Agerpres.

Poziția Patriarhiei survine nominalizării din partea PMP pentru poziția de membru în CNCD a preotului Ionuț Mavrichi.

„Propunerea de a deveni membru al CNCD a fost una informală, venită din partea mai multor parlamentari creștini aparținând mai multor partide. Ionuț Mavrichi este, așadar, un candidat propus de mai mulți parlamentari creștin-democrați și asumat oficial de PMP", precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, Ionuț Mavrichi este un cunoscut teolog ortodox cu doctorat în sociologie, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, intens preocupat de tema drepturilor omului.

A fost reprezentantul Patriarhiei Române în cadrul Grupului de Rugăciune din Parlament timp de doi ani (2018/2019).

Nu este membru în niciun partid politic.