ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În predica sa de la finele Pelerinajului de Florii din 16 aprilie 2022, primul de după izbucnirea pandemiei de coronavirus, Patriarhul Daniel a subliniat că, în toată istoria României, de la fondarea principatelor medievale și până astăzi, acest pelerinaj a fost întrerupt numai în cei 45 de ani ai puterii comunisteși în cei 2 ani ai pandemiei. Cu alte cuvinte, doar dictatura ateistă și măsurile arbitrare Covid declarate ilegale de instanțele din România și Curtea Constituțională au stat împotriva acestei datini multi-seculare a românilor.

„Iată că acum, după doi ani de pandemie, când am trăit în izolare și când arătam iubire față de semeni, față de aproapele nostru, ținându-ne la distanță, Dumnezeu ne-a învrednicit să reluăm tradiția pelerinajului în ajunul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim. Această tradiție a fost întreruptă acum de pandemie, iar, timp de peste 45 de ani, a fost întreruptă de regimul comunist ateu. După schimbările din 1989, s-a reluat tradiția pelerinajelor, care datează din secolul al III-lea și al IV-lea la Ierusalim și la Constantinopol și, apoi, din secolul al XIV-lea se prezentau ca lucrări sfinte și mărturisitoare în Principatele Române, întemeiate în acel secol. Deci, tradiția aceasta de o dată patristică și medievală și modernă, este reluată ca o mărturisire a dreptei credințe, ca o aducere-aminte a Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim, după ce a săvârșit călătoria de la Betania, care se afla la o distanță de aproximativ 3 km. de Ierusalim. De la Betania, unde a înviat din morți pe prietenul său, Lazăr, pe care l-a iubit foarte mult și este singurul om pentru care, potrivit Evangheliilor, Iisus a plâns sau a lăcrimat”, a declarat, în sâmbăta lui Lazăr, Patriarhul Daniel. VIDEO INTEGRAL, AICI.

Un foto-reportaj de la procesiune: Credincioșii au sărbătorit de Florii și biruința asupra morții pandemiei. Patriarhul Daniel despre numărul impresionant al participanților la Pelerinajul de la București: Este o lucrare mărturisitoare! FOTO-REPORTAJ

Câteva crâmpeie foto/video:


 

 

Pelerinajul de Florii 2022 din Capitală, de la Mănăstirea Radu Vodă la Patriarhie

Vezi galeria Pelerinajul de Florii 2022 din Capitală, de la Mănăstirea Radu Vodă la Patriarhie