ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serbia, care sărbătorește vineri Crăciunul ortodox pe stil vechi, se roagă pentru Novak Djokovic, numărul unu mondial în tenisul profesionist și deținătorul trofeului la Australian Open, a scris PF Porfirije, patriarhul Bisericii Ortodoxe a Serbiei, pe profilul oficial de Instagram într-o postare cu tenismenul sârb nevaccinat distins de Patriarhiei Serbiei, transmite EFE citată de Agerpres.

„Pentru tine se roagă, așa cum te rogi tu pentru noi, milioane de sârbi ortodocși”, a scris înaltul prelat sârb, care l-a asigurat pe „mult iubitul Nole” că „greutățile și provocările cu care se confruntă de acest Crăciun, zi plină de bucurie, mâine vor mai fi doar o umbră palidă”.

Tenismanul nevaccinat, devenit un simbol al mișcării mondiale a nevaciniștilor, a postat pe contul să de Instagram o felicitare de Crăciun cu mulțumiri aduse celor care se roagă pentru el în întreaga lume.

Citiți și Novak Djokovici, mesaj din hotelul de refugiați unde este ținut cu forța chiar de Nașterea Domnului, sărbatorită de sârbi pe stil vechi: Mulțumesc oamenilor din întreaga lume pentru sprijinul vostru continuu. Îl pot simți și este de mare ajutor

Creștin ortodox declarat, Novak Djkovic și-a descris joi starea spirituală într-un mesaj pe care l-a trimis de la Centrul de detenție Covid în care a fost introdus cu forța, fratelui său, Djordje, și pe care acesta din urmă l-a dezvăluit mass media sârbe.

„Dumnezeu le vede pe toate, etica morală drept cel mai important ideal este steaua care conduce spre măreție spirituală. Binele meu este spiritual, în timp ce al lor este doar material”, i-a scris tenismanul fratelui său.

Tatăl tenismanului sârb, Srdjan Djokovic, a comparat tragedia prin care trece Novak cu pătimirile Mântuitorului și a dat asigurări că fiul său este „luminița de la capătul tunelului care nu va fi stinsă de oligarhia politică”  occidentală.

Novak Djokovic a informat că a beneficiat de o scutire medicală de la vaccinul Covid pentru a intra în Australia deoarece pe 16 decembrie s-a infectat cu SARS-CoV-2, după cum afirmă și avocații săi în documentele judiciare depuse pentru a revoca decizia de interdicție impusă de autoritățile draconice australiene.

Citiți și NOVAK ARE O BOALĂ AUTO-IMUNĂ. Cristian Niculescu: Cum și-au contrazis australienii propriile comisii medicale în cazul Djokovici după ce sârbul a primit aprobarea pe o cerere anonimă

„Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile și domnul Djokovic nu a avut simptome nici de febră și nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore. Aceasta este confirmarea”, au precizat avocații.

Aceștia au transmis că lui Djokovic i s-a emis Certificatul de Exceptare de către o comisie independentă medicală angajată de Tennis Australia, decizia fiind validată și de o comisie a guvernului local, scrie și EuroSport.ro.

La Belgrad au avut loc demonstrații de solidaritate cu tenismanul sârb.

Novak Djokovic a solicitat să fie mutat la un alt hotel unde să stea în carantină și să se poată antrena pentru intrarea în competiție dar cererea i-a fost respinsă cu motivația că nu poate avea un tratament preferențial față de alți reținuți Covid. De asemenea, a mai rugat să îi fie adusă mâncare preparată de echipa sa dar și această cerere a fost refuzat.

Centrul de detenție Covid în care este deținut a fost reclamat de alți co-deținuți pentru gândacii din camera de 4 pe 4 metri cât și pentru mâncarea dată în batjocură, cu pâine mucegăită și cu viermi. FOTO DailyMail:

Citiți și: SONDAJELE ActiveNews: APOSTOLII vs INTOXICATORII. Vă invităm să VOTAȚI AICI!

VIDEO: