ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii din Italia au transmis un protest ministrului de Interne din această țară după ce forțele de ordine din mai multe provincii italiene au primit măști sanitare FFP2 de culoare roz, argumentând că această culoare riscă să le afecteze autoritatea, precum și „imaginea instituției” din care fac parte, informează agențiile DPA și AFP, citate de Știri pe Surse

„Nu înțelegem motivul din spatele achiziționării unor măști având o culoare care, la prima vedere, pare să fie nepotrivită pentru administrația noastră”, a afirmat secretarul general al Sindicatului autonom al polițiștilor italieni (SAP), Stefano Paoloni, într-o scrisoare adresată șefului Poliției Naționale din Italia, publicată pe site-ul său oficial.

Același secretar general a adăugat că „această achiziție este enigmatică” și a criticat noile „dispozitive de protecție care au o culoare excentrică în raport cu uniforma și care riscă să aducă atingere imaginii instituției”. 

Potrivit sindicatului SAP, o organizație profesională care numără aproximativ 20.000 de membri, aproape 20% din totalul polițiștilor italieni, măștile sanitare roz au fost distribuite în „numeroase comisariate” din orașele Pavia, Varese, Ferrara - din nordul țării - și din orașul sicilian Siracuza din sudul țării.

Stefano Paoloni a cerut ca pe viitor „măștile sanitare să aibă o culoare diferită (alb, albastru, bleu sau negru) și, în orice caz, să fie conforme cu uniformele” polițiștilor italieni, a căror culoare dominantă este cea albastră.

Într-o notă citată de presa italiană, același sindicat precizează că intervenția sa „nu s-a născut dintr-o prejudecată față de această culoare (roz - n.r.), ci din faptul că utilizarea uniformei este reglementată prin lege”. Cârcotașii ar putea specula că va urma și schimbarea culorii uniformelor...

Pe Twitter, viceministrul pentru Infrastructură din Italia, politiciana de stânga Teresa Bellanova, a declarat că „respectul față de uniformă nu provine din culorile sale, ci din comportamentul și munca depusă de bărbații și femeile care poartă această uniformă”.

Conform aceluiași principiu, și parlamentarii ar putea să meargă la serviciu îmbrăcați în costume de Moș Crăciun, pentru că, nu-i așa, nu culoarea costumului contează, ci conduita demnitarilor. Poate și certificatul „verde”, pe care guvernul Italian l-a impus ca o precondiție pentru accesul cetățenilor la locul de muncă, ar trebui rebotezat ca certificat „roz”, pentru că oricum nu contează culorile.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews