ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin zece vapoare cu animale vii din România sunt în așteptare în canalul Suez, după ce o navă de mare tonaj a rămas blocată de-a curmezișul intrării acestuia. Vapoarele care așteaptă să treacă prin canal pentru a ajunge în țări din Orientul Mijlociu au la bord circa 130.000 de oi și berbeci care riscă să moară de foame și de sete.

Asociația Animals International scrie pe Facebook că între 9 și 13 vapoare din cele 20 blocate cu animale la bord vin din România. 

„Situația în Suez este critică și riscă să devină cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii care implică animale vii. Dacă animalele rămân fără apă și hrană, atunci vor începe să se împingă unele în altele și vor muri toate. A fost cazul celor 14.800 de oițe din România de pe vaporul Trust 1 în drum spre Iordania acum câțiva ani. Toate au murit când nava a rămas fără apă de băut”, avertizează Gabriel Păun, directorul pentru Europa al Animals International, citat de Aleph News

Potrivit comunicatului de presă al asociației de protecția animalelor, cele 10 vapoare care au plecat încărcate cu animale din portul Midia cu destinații care presupun traversarea canalului Suez sunt: Sea Star Livestock, Dragon, Harmony Livestock, Lady Maria, Jersey, Al Farouk, Britta K, Lady Rasha, Mariona Star și Taiba.

Deși transportatorii au dat asigurări că la bordul navelor există suficientă hrană și apă pentru următoarele zile, blocajul durează deja de 5 zile și nu se știe când va fi restabilit traficul. În ciuda eforturilor permanente ale autorităților egiptene, nava cargo de 400 metri lungime care s-a blocat marți de-a curmezișul canalului Suez nu a putut fi urnită din loc.