O tânără japoneză a început să își piardă părul la o zi după ce a fost injectată cu vaccinul COVID-19 de la ModeRNA, iar o lună mai târziu era aproape complet cheală, potrivit LifeSiteNews. Tot Japonia a raportat neregulile cu metal în vaccin și proteina spike din sânge.
 
 
Peste 800 de persoane au raportat căderea părului și alopecia în urma injecțiilor COVID-19 în Sistemul de Raportare a Evenimentelor Adverse la Vaccinuri (VAERS) al guvernului american. VigiBase, baza de date globală a OMS de raportare a potențialelor efecte secundare ale medicamentelor, a înregistrat 1.693 de raportări de alopecie autoimună, majoritatea din SUA și Europa. 

Tânăra japoneză, a făcut o postare de blog pe 31 iulie, documentând căderea dramatică a părului său în urma vaccinării. 

Tânăra din Japonia a scris că a făcut prima doză de injecție experimentală ModeRNA pe 29 iunie și a simțit durere în braț și o stare de slăbiciune, dar nu a făcut febră.

A doua zi, a observat că își pierduse mult păr și că îi apăruse o erupție cutanată, pe care la momentul respectiv a ignorat-o, punând-o pe seama schimbărilor meteorologice.

Totuși, în ziua următoare, când s-a spălat pe cap, a observat că scurgerea s-a înfundat cu păr și că pe jos era și mai mult păr. Pe 7 iulie, la puțin mai mult de o săptămână după ce a fost vaccinată, japoneza a fotografiat trei pete rotunde de chelie pe cap. 

Pe 13 iulie, când s-a trezit, a observat că perna îi era acoperită de păr. Pe 17 iulie, tânăra japoneză a descris că a simțit vântul pe scalp pentru prima dată în viața ei. 

Pe 21 iulie, a apelat la asistență medicală.

Raportări similare de alopecie - o afecțiune autoimună care afectează foliculii de păr - și căderea părului sunt descrise în 846 de raportări la VAERS, despre care puteți citi aici.

Cauzele alopeciei areata (AA), care poate duce la căderea părului sub formă de pete, pe tot capul, dar și a genelor și sprâncenelor, sau pe tot corpul, sunt necunoscute, dar este descrisă ca fiind una dintre cele peste 80 de afecțiuni autoimune distincte, în care celulele își pierd statutul privilegiat în organism și devin ținte pentru un atac continuu al sistemului imunitar dereglat. În cazul alopeciei, foliculii de păr sunt cei considerați de organism ca fiind invadatori străini.

Mai multe despre vaccinuri, în general, și alopecie, puteți citi aici.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews