ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mult de 250.000 de pelerini merg anual la Sfântul Munte, sârbii, românii și bulgarii fiind principalii vizitatori, a declarat directorul unei companii de transport maritim care a lansat, recent, încă o ambarcațiune pentru a face față cererilor către Muntele Athos, informează Basilica, citând Orthochristian.

Potrivit sursei citate, datorită numărului de pelerini în continuă creștere, compania de transport maritim Agioritikes Grammes a fost nevoită să lanseze o nouă ambarcațiune pentru a transporta pelerinii către Muntele Athos. Acesta este al nouălea mijloc de transport pus în funcțiune pentru transferul pelerinilor spre Sfântul Munte.

„Mai mult de 250.000 de pelerini merg anual în Sfântul Munte. Vizitele sârbilor, românilor și bulgarilor au contribuit la creșterea fluxului de pelerini ”, a declarat Riginos Tsanos, directorul companiei de transport.

În ultima perioadă, tot mai multe personalități din România (Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Cătălin Moroșanu, etc) au ales să meargă în pelerinaj la Muntele Athos, pentru reculegere.