ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!333 de ONG-uri din Europa (inclusiv Ucraina) au inițiat o serie de amendamente care să modifice Convenția de la Istanbul, înlăturând conceptele ideologiei de gen cu cele ce țin de egalitatea între femeie și bărbat, scrie ziarul România Liberă.

România,care a ratificat Convenția de la Istanbul încă din 2014, fără nicio dezbatere publică, este reprezentată de Platforma "Împreună”. În schimb, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Lituania, Letonia și Croația au refuzat ratificarea Convenției. 
 
Recent, mai multe asociații nonguvernamentale i-au amintit ministrului interimar al Educației, Rovana Plumb, printr-un protest organizat în fața sediului MEN, că, în 2014, a primit misiunea de a semna "Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice", cunoscută și sub numele de "Convenția de la Istanbul". "Precizăm din start că suntem întru totul de acord ca România să adopte în legislație toate măsurile menite să contribuie la prevenirea și protejarea femeilor împotriva tuturor formelor de violență. Ca și creștini, dezaprobăm violența și, cu atât mai mult, dezaprobăm violența împotriva femeilor. Însă, deși scopul enunțat în titulatura Convenției de la Istanbul este lăudabil, această convenție internațională semnată de dvs și ratificată de Parlamentul României conține și o serie de aspecte negative care ne stârnesc îngrijorarea”, precizau ONGurile într-o adresă către ministrul Educației.