Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu a declarat că magistrații Curții au amânat în mai multe rânduri decizia legată de conflictul dintre Parlament și ÎCCJ din cauza presiunilor. El a comentat în acest context dosarul lui Liviu Dragnea.
 
Într-o intervenție la Antena 3, fostul judecător CCR, Petre Lăzăroiu, a precizat că, în calitatea sa de „om liber”, calitate dobândită prin eliberarea sa din funcție, consideră că există motivele întemeiate pentru a crede că procesul fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost unul politic. Iar finalitatea acestui proces nu a fost închiderea inculpatului ce deținea a treia funcție în stat, ci asigurarea unui spațiu de presiuni și negocieri ce îl vizau direct pe fostul președinte al partidului.

„Nu cred că ținta a fost băgarea lui Dragnea în pușcărie, ci dispariția lui de pe scena politică. Chiar dacă nu a fost negru pe alb, raportul indica spre o admitere a acestei sesizări. Ori legea trebuie modificată, ori ÎCCJ trebuie să aplice legea. Ori Înalta Curte a zis că nu este interesată de cum arată legea, ceea ce este un derapaj mare de la regulile statului de drept.S-a amânat pentru că foarte mulți colegi nu au suportat presiunea și au zis că e mai bine să se amâne pentru plenul următor. Când patru judecători spun că nu vor să judece, nu se mai poate judeca în complet de doar cinci judecători. Nu s-a vrut atunci, asta este! Pentru că colegilor mei le-a fost teamă, în acea conjunctură, să mai judece. A fost prea mare presiunea!”, a explicat Petre Lăzăroiu, fostul judecător CCR.