ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Romancierul spaniol Javier Marias a murit duminică, 11 septembrie, la vârsta de 70 de ani, a anunțat editorul său Alfaguara, conform agenției Reuters citată de ȘtiripeSurse.

Marias, care a publicat 16 romane, printre care "Your Face Tomorrow", o trilogie lansată între 2002 și 2007, ar fi murit de pneumonie, conform surselor citate.

"O zi tristă pentru literele spaniole", a scris pe Twitter premierul spaniol Pedro Sanchez. "Javier Marias ne părăsește, unul dintre marii scriitori ai timpului nostru".

Traducător, dar și editorialist al cotidianului spaniol El Pais, Marias a primit o serie de premii pentru munca sa. Anul trecut, el a fost ales în cadrul Societății Regale de Literatură din Marea Britanie ca scriitor internațional.

Cărțile sale au fost traduse în 46 de limbi și s-au vândut în aproape 9 milioane de exemplare în 56 de țări, se arată pe site-ul Alfaguara.

Săptămâna trecută, miercuri, a murit Bernard Shaw, jurnalistul de televiziune care a fost prezentatorul-șef al CNN timp de două decenii, după cum a declarat joi familia sa. Shaw avea 82 de ani și decesul ar fi venit tot în urma unei pneumonii, potrivit televiziunii NBC News, citată de aceeași sursă.

Shaw a fost primul prezentator-șef al CNN când canalul de știri prin cablu 24/7 a fost lansat la 1 iunie 1980.

El a fost supranumit ca fiind un dintre „Băieții Bagdadului”, un grup de reporteri care a relatat în 1991 începutul războiului din Golful Persic, dintr-o cameră de hotel din Irak.

Shaw a acoperit câteva dintre cele mai importante evenimente din ultimele trei decenii, inclusiv tentativa de asasinat a fostului președinte american Ronald Reagan în 1981, revolta studenților din Piața Tiananmen în 1989, cutremurul din California din 1994, moartea Prințesei Diana în 1997 și cursa prezidențială din 2000.

Știm, amândoi erau bătrâni și oricum urmau să moară. Coincidență, de pneumonie.

 Citți și Jurnalist dublu vaccinat cu Pfizer și infectat cu Covid este internat cu simptome de dublă pneumonie la Matei Balș, de două săptămâni. Colegii îi urează ziaristului de investigații Cristian Burcioiu multă sănătate!