ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Sindicaliștii din Poliție l-au anunțat oficial pe ministrul Bode că, de luni, încep protestele în sistem. Prima acțiune va consta în refuzul angajaților MAI de a mai da amenzi, acestea fiind înlocuite de avertismente scrise sau verbale. Protestele vor culmina cu încetarea activității, programată din 25 ianuarie, transmite ziarul Național.

Citiți și Către un polițist necredincios: Comunismul albastru pe care îl slujești azi nu e decât avortonul resuscitat al comunismului roșu, care a omorât în temnițele bolșevice elita țării, între care polițiștii și preoții au fost în linia întâi 

Sindicatele polițiștilor Europol, ProLex, Diamantul și Decus au decis, la unison, să demareze acțiunile de protest împotriva ordonanței Guvernului Cîțu, care a decis înghețarea salariilor bugetarilor. Acestea i-au trimis și o adresă ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, prin care l-au informat despre calendarul protestelor. ”Guvernul, prin prevederile art.1, alin (1) din OUG nr.226/2020 a decis înghețarea salariilor personalului plătit din fonduri publice la nivelul lunii decembrie 2020, fără o analiză obiectivă a condițiilor specifice de muncă și a modului diferit în care s-au aplicat prevederile Legii nr.153/2017 categoriilor ocupaționale beneficiare ale prevederilor legii-cadru de salarizare. Luarea acestei decizii în regim de urgență, nediferențiat, pentru toate categoriile de bugetari, fără o analiză a situațiilor particulare specifice fiecărei categorii profesionale și identificarea unor soluții alternative încadrării în anvelopa bugetară, a generat o stare de nemulțumire și demotivare profundă a polițiștilor. În acest sens, solicităm revizuirea măsurii Guvernului de înghețare a salariilor polițiștilor și punerea în plată a compensației de risc recunoscută polițiștilor prin Legea 153/2017. În cazul refuzului acordării drepturilor reglementate de lege, vom iniția protestele”, se arată în adresa trimisă șefului MAI de către cele patru sindicate ale polițiștilor.

Dacă Guvernul nu va răspunde solicitărilor sindicaliștilor, de luni, 11 ianuarie, polițiștii vor aplica doar sancțiunea avertismentului scris sau verbal și, totodată, vor face abstracție de lipsa de personal înregistrată la nivelul fiecărei structuri și vor fi mai riguroși în exercitarea sarcinilor și atribuțiilor de serviciu, chiar dacă cetățenii vor aprecia ca fiind exces de zel. Mai multe detalii, la Național.

Citiți și Despre poliție și credință în vremea Daciei

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews