ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigină Bogdan Cosmin lucra la Poliţia Capitalei și avea gradul de agent șef adjunct de poliție. Era căsătorit, din luna septembrie a anului trecut. 

Astăzi, poliţistul decedat a fost avansat, de ministrul Afacerilor Interne, în gradul de subinspector de poliţie post-mortem. „Subinspectorul post-mortem Gigină Bogdan Cosmin, căzut la datorie, avea 28 de ani, era căsătorit şi lucra de 8 ani în Ministerul Afacerilor Interne”, se preciează într-un comunicat al IGPR. „Poliţistul a încetat din viață la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost transportat după ce, în seara de 20 octombrie a.c., a fost implicat într-un accident în timpul desfășurării atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere. Ne exprimăm profundul regret pentru pierderea colegului nostru și transmitem  sincere condoleanţe familiei”.

Se verifică dacă groapa era bine semnalizată

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis un dosar pentru ucidere din culpă în acest caz. Conform Mediafax, care citează surse judiciare, procurorul de caz a făcut cercetarea la faţa locului, asistat de poliţiști criminaliști, și a luat declaraţii mai multor muncitori care efectuau lucrări în acea zonă, dar și unor martori care au văzut accidentul, au precizat sursele citate.

De asemenea, s-a cerut firmei care efectua lucrările detalii cu privire la acestea, urmând să se verifice dacă groapa era semnalizată corespunzator, iar lucrarea avea toate avizele și autorizaţiile necesare. Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru Mediafax, că vor fi verificate și imaginile surprinse de camerele de luat vederi din zona accidentului. O cameră a Primariei a fost identificată, urmând ca anchetatorii să stabilească și dacă operatorii economici din zonă au camere de luat vederi care au surprins momentul accidentului.

După ce toate probele vor fi adunate și analizate, procurorul va stabili dacă se impune începerea urmăririi penale în cazul unor persoane.