ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polonia, îngrijorată de luptele din jurul centralei nucleare ucrainene Zaporojie, a distribuit tablete de iod departamentelor regionale de pompieri pentru a le da oamenilor în caz de expunere radioactivă, potrivit Reuters

 Bombardamentele de la Zaporojie - cea mai mare centrală nucleară din Europa - au avariat clădirile din apropierea celor șase reactoare ale sale și au tăiat cablurile de alimentare, existând riscul unei catastrofe nucleare care ar afecta țările vecine. Rusia și Ucraina se acuză reciproc pentru bombardamentele din jurul centralei.

"După ce presa a relatat despre luptele din apropierea centralei nucleare din Zaporojie, am decis... din timp să luăm măsuri de protecție pentru a distribui iod", a declarat ministrul adjunct de interne Blazej Pobozy pentru postul privat de radio Radio Zet.

"Aș dori să-i asigur pe toți cetățenii că acestea sunt acțiuni de rutină, preventive, care au rolul de a ne proteja în cazul unei situații care... sper că nu se va întâmpla", a adăugat el.