ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pompierii de la ISU și SMURD au cea mai mică rată de vaccinare din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, ne spun sindicaliștii de la Europol. Motivele reticenței față de vaccinarea Covid a pompierilor sunt legate de faptul că aceștia nu cunosc efectele secundare și nu vor să facă parte din experimentele campaniei de injectare. Și la polițiști procentul de vaccinare este scăzut, deși acesta a fost umflat cu personal civil și funcționari publici, relevă Național.ro

„Pompierii au cea mai mică rată de vaccinare din personalul MAI, circa 27%, iar polițiștii au undeva la 40%. La polițiști informațiile sunt cosmetizate, că folosesc personal civil, funcționari publici. În Ministerul Afacerilor Interne au intrat cu japca peste ei, păi cum să nu se vaccineze, că domnul ministru, că e incident de securitate sanitară la adresa ministrului, că folosesc scările din MAI. Neoficial, s-a pus problema în minister ca nevaccinații să folosească scara de incendiu din spate. Eu am fost foarte curios de ce este rata de vaccinare atât de scăzută la pompieri. Și, discutând cu ei, mi-au spus că nu înțeleg și nu cunosc efectele secundare ale vaccinului, că nu vor să fie experimentele procesului de vaccinare și, mai mult decât atât, majoritatea dintre ei au trecut prin boală. Au văzut care sunt efectele, au văzut că pot duce boala pe picioare”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol. Cu excepția comorbidităților, practic vaccinul ameliorează cumva efectele Covidului, dar sub nicio formă nu se pune problema despre faptul că vaccinații nu pot să transmită virusul și că nu se pot infecta, susține Cosmin Andreica, adăugând că tocmai de aceea mulți dintre pompieri au spus că nu consideră legitimă o astfel de obligație de a se vaccina.
 
 

„Iar polițiștii sunt foarte iritați de faptul că este un fel de dictatură medicală impusă, în condițiile în care timp de peste un an și jumătate ei nu au fost sprijiniți cu nimic, niciodată, nici măcar cu teste gratuite, cum s-a făcut în cazul altor categorii profesionale. Acum au devenit niște cifre tentante, ca să ajungă premierul la obiectivul dorit, și vor să fie lăsați în pace”, a afirmat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

Sindicaliștii din MAI spun că Guvernul vrea să împingă salariații spre vaccinare, însă nu este posibil așa cum se dorește în acest moment, pentru că se ajunge în zona interzicerii unor drepturi constituționale, respectiv dreptul la muncă. 

„Pe polițiștii nevaccinați, care nici nu se testează, vor trebui să-i scoată din stradă sau de la ghișee și să-i mute în alte activitați, unde nu au contact cu publicul. Oricum, eu sunt ferm convins că totul este o miză politică”, a explicat Cosmin Andreica.

Sindicatului Polițiștilor Europol crede că impunerea vaccinării Covid ar putea avea un efect invers decât cel scontat, cum s-a întîmplat în Franța unde, din momentul introducerii legislației de interzicere și condiționare, s-au revoltat inclusiv cei vaccinați și au refuzat să mai facă rapeluri, din „lehamite față de această presiune excesivă din partea statului. S-a redus atunci cu 80% gradul de vaccinare”, a atras atenția Cosmin Andreica.