ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a declarat duminică dimineață că guvernul pe care îl conduce are în plan înghețarea salariile demnitarilor la nivel aflat în plată în prezent. Această măsură va fi luată fie prin legea bugetului, fie prin ordonanță de urgență.
 
Premierul Ludovic Orban a anunțat că înghețarea salariilor demnitarilor se va face prin modificări aduse la Legea bugetului de stat sau prin OUG „trenuleț”. Șeful Executivului a subliniat că prin acest demers indemnizațiie demnitarilor nu vor mai crește odată cu majorarea salariului minim, potrivit Mediafax.
„Veniturile, indemnizațiile celor care ocupă funcții de demnitate publică sunt trecute în raport cu salariul minim pe economie. Ce decizie am luat? Când se va majora salariul minim pe economie să nu le crească indemnizațiile celor care dețin funcții de demnitate publică. Avem două variante, fie în curpinsul Legii bugetului de stat, ca să fie anumite reglementări specifice sau mai avem varianta unei OUG trenuleț, care cuprinde diferite măsuri”, a spus Orban, întrebat despre înghețarea indemnizațiilor aleșilor locali.

Orban a mai precizat că este de acord cu interzicerea cumulării pensiei cu salariul de stat. El susține că nu este normal ca o persoană care s-a pensionat să beneficieze și de pensie și de un venit din sectorul public, notează Mediafax.

Ministrul Finanțelor, Florin Cițu, a declarat sâmbătă la Realitatea Plus că înghețarea salariilor demnitarilor sau interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat sunt printre măsurile luate în calcul de Guvernul Orban pentru reducerea cheltuielilor pe anul viitor și pentru încadrarea într-un deficit de aproximativ 3,5%.