ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a făcut câteva precizări concise cu privire la geamandurile cu cruce de pe litoral, ale căror mesaj este invers celui creștin.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a subliniat că în stilizarea geamandurilor semnificația crucilor a fost „ratată”, fiindcă acestea împodobesc mormintele creștinilor ca „preașteptări ale Învierii în Hristos” și nu ca „vestitoare ale morții”, transmite, surprinzător, Antena 3.

Tănăsescu a criticat și ideea de a face geamandurile-cruci din polistiren „care se rupe la primul bobârnac”.

„Geamandurile lui Arafat sunt rezultatul unei gândiri fistichii:

1. Crucile împodobesc mormintele creștinilor. Dar nu ca vestitoare ale morții, ci ca preașteptări ale Învierii în Hristos. Așadar, s-a ratat epic semnificația crucii. Nu sperie pe nimeni, domnule Arafat, ci e invers: dă nădejde.

2. Inginerii din birourile lui Arafat nu cred c-au văzut vreodată valurile mării, nici măcar în poze. Altfel nu-mi explic brilianta idee de a face crucile din polistiren. Care se rupe la primul bobârnac. Asta e, atât s-a gândit și d-aia suntem unde suntem. Așteptăm și bărci de salvare din polistiren”, a scris Preotul Eugen Tănăsescu.

Jurnalistul Horațiu Rădulescu a comentat și el cu privire la detaliile tehnice și semnificația mesajului lui Arafat, întrebându-se ce are acesta în cap:

„Dar ceea ce trădează cretinismul acelui concept de ”geamandură” este implementarea fricii și a terorii pe care Arafatul a practicat-o și-n așa zisa ”plandemie”. Un om needucat sau irațional oricum nu ține cont de stegulețe, avertizări sau alte elemente care-l atenționează că poate fi în pericol de înec. Face ce-l taie capul și bravează în consecință.

Mulți fac confuzie între baliză și geamandură. O baliză marină de semnalizare este cu totul altceva față de o geamandură. Geamandura, prin forma sa, trebuie să fie conform standardelor. Să nu aibă colțuri/muchii care în caz de urgență se pot transforma în ”obiecte contondente” față de cel care se agață de acea geamandură.”

Așadar, geamandura-cruce se poate întoarce chiar în capul cuiva, de preferat chiar în al lui Arafat.