Preotul Marius Gabriel Bărăscu, decedat într-un accident rutier miercuri, la vârsta de 35 de ani, a fost înmormântat duminică la Parava, Bacău, de Arhiepiscopul Ioachim,informează Basilica.
 
Potrivit sursei citate, părintele Marius Bărăscu a fost condus pe ultimul drum de copii și de soție, precum și de preoți colegi, clerici și enoriași, cărora le-a fost îndrumător spiritual timp de cinci ani.
 
„Părintele Marius Gabriel și-a încheiat pregătirea pentru a intra în viața veșnică și în odihna lui Dumnezeu. Credem că Dumnezeu l-a considerat apt pentru Împărăția Sa, de aceea l-a chemat, după noi oamenii cu judecată imparțială și egoistă, înainte de vreme”, a spus Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.
Înaltpreasfinția Sa a explicat că de multe ori, pentru că nu cunoaștem rațiunea ascunsă a lui Dumnezeu, unele lucruri ni se par absurde și nedrepte.
 
„Dumnezeu nu face nimic întâmplător. La El hazardul nu există, pentru că numai El cunoaște în mod absolut, planurile Sale pentru noi. Astfel, El a rânduit ca Părintele Marius Gabriel să meargă și să constate că tot ce a propovăduit în scurta, dar rodnica viață de preot, a fost după planul și voia inefabilă a lui Dumnezeu”, a spus ierarhul.
 
De asemenea, Arhiepiscopul Ioachim a îndemnat la ajutorarea familiei îndoliate, apel făcut și de Activenews în urmă cu câteva zile.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews