ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preotul Marius Gabriel Bărăscu, decedat într-un accident rutier miercuri, la vârsta de 35 de ani, a fost înmormântat duminică la Parava, Bacău, de Arhiepiscopul Ioachim,informează Basilica.
 
Potrivit sursei citate, părintele Marius Bărăscu a fost condus pe ultimul drum de copii și de soție, precum și de preoți colegi, clerici și enoriași, cărora le-a fost îndrumător spiritual timp de cinci ani.
 
„Părintele Marius Gabriel și-a încheiat pregătirea pentru a intra în viața veșnică și în odihna lui Dumnezeu. Credem că Dumnezeu l-a considerat apt pentru Împărăția Sa, de aceea l-a chemat, după noi oamenii cu judecată imparțială și egoistă, înainte de vreme”, a spus Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.
Înaltpreasfinția Sa a explicat că de multe ori, pentru că nu cunoaștem rațiunea ascunsă a lui Dumnezeu, unele lucruri ni se par absurde și nedrepte.
 
„Dumnezeu nu face nimic întâmplător. La El hazardul nu există, pentru că numai El cunoaște în mod absolut, planurile Sale pentru noi. Astfel, El a rânduit ca Părintele Marius Gabriel să meargă și să constate că tot ce a propovăduit în scurta, dar rodnica viață de preot, a fost după planul și voia inefabilă a lui Dumnezeu”, a spus ierarhul.
 
De asemenea, Arhiepiscopul Ioachim a îndemnat la ajutorarea familiei îndoliate, apel făcut și de Activenews în urmă cu câteva zile.