ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând cu noul contract-cadru din 2023, cei care nu se prezintă la medicul de familie pentru serviciile medicale de prevenție ar putea fi sancționați, a anunțat, joi, Adela Cojan, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, citată de Agerpres.

Adela Cojan a explicat că în acest fel se va încerca educarea populației să fie responsabilă pentru propria sănătate.

Președinta CNAS a mai spus că și asociațiile de pacienți cer sancționarea celor care nu apelează la servicii de prevenție, transmite și TVR.

„De la 1 aprilie, programul-cadru și normele de aplicare vor fi modificate. Bugetul alocat asistenței medicale primare a cunoscut o suplimentare consistentă, aproape fără precedent, cu 22%. Interesul CNAS este de a lărgi pachetul de servicii de bază și de a mai diminua din ceea ce înseamnă 'plata per capita'. Începând cu noul contract-cadru, din anul 2023, vrem să implementăm, în special, pachetele de prevenție, care vor deveni obligatorii și ne gândim inclusiv la elemente sancționatorii (...) pentru cei care nu vin să își efectueze serviciile de prevenție. Încercăm să responsabilizăm populația în legătură cu propria sănătate. Se practică în multe țări, asociațiile de pacienți ne cer acest lucru, să începem să-i sancționăm pe cei care nu se prezintă la serviciile de prevenție. Va intra în atenția noastră odată cu noul contract-cadru din 2023", a spus Cojan (foto) la Senat, la dezbaterea „Hepatitele virale post-pandemie - drumul spre eliminare, o provocare”.

Oare or fi luat în considerare și posibilitatea ca „hepatitele misterioase” să fie generate de carantinele prelungite sau induse de toxinele vaccinului transmise de la părinți la copii?