ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, atrage atenția asupra faptului că Partidul Democrat face presiuni asupra sa, în scopul de a-i influența decizia de desemnare a unui candidat la funcția de prim-ministru, informează Unimedia.

Timofti a declarat pentru sursa citată că a avut luni, 14 decembrie, o întâlnire cu lideri ai Partidului Democrat, care au încercat să-l convingă pe șeful statului să-l desemneze în funcția de premier pe controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc, ex-prim-vicepreședinte al Partidului Democrat.

Nicolae Timofti a îndemnat partidele parlamentare să rămână în spațiul constituțional și să se mobilizeze în vederea constituirii unei majorități parlamentare, care să permită formarea în scurt timp a unui Guvern pro-european și funcțional, și să abandoneze "jocurile politicianiste care nu sunt o soluție în situația dificilă în care se găsește la ora actuală Republica Moldova".