ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA, Joe Biden, s-a referit din greșeală vineri la vicepreședinta Kamala Harris ca fiind „prima doamnă” în cadrul evenimentului „Ziua Egalității Salariale”, ceea ce a provocat hohote de râs din partea publicului. Biden încerca să explice că Harris nu a putut fi prezentă deoarece „soțul primei doamne” a fost testat pozitiv de SARS-CoV-2. Soțul Kamalei era triplu vaccinat anti-Covid și depistat cu Covid, iar soțul „primei doamne” era chiar Joe Biden, prezent în sală. Audiența a început să râdă și să-l arate cu degetul, indicând că nu poate fi el cel despre care a anunțat că s-a infectat. Biden, în vârstă de 79 de ani, și-a dat apoi seama de gafă și a făcut o glumă pentru a-și masca inepția. Nu este prima dată când președintele SUA are astfel de scăpări. După ce Kamala Harris a vizitat acum două săptămâni Polonia și România, Joe Biden va veni în Europa în cursul acestei săptămâni pentru a purta discuții cu liderii țărilor membre NATO, având planificate întrevederi la Bruxelles și Varșovia.

„A avut loc o mică schimbare în aranjamentul celor care se află pe scenă din cauza faptului că soțul primei doamne a contractat COVID-19”, a spus președintele Biden, vineri, în discursul rostit la evenimentul „Ziua egalității salariale” de la Casa Albă. Imediat, unele persoane au arătat cu degetul că declarația sa ar însemna că el este cel care a fost testat pozitiv, caz în care n-ar fi putut să mai apară în public.

„Așa este”, a recunoscut Biden, în timp ce întreaga sală a izbucnit în râs.
 
„Ea este în regulă. A doua doamnă... primul domn, ce zici de asta?”, a adăugat el zâmbind, potrivit NDTV.com.
 
O filmare a momentului stânjenitor s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare. VIDEO:
 
Kamala Harris nu pierde ocazia să-i îndemne pe americani să se vaccineze inclusiv cu doza a treia, chiar în postarea în care anunța că soțul ei, triplu vaccinat anti-Covid, a fost depistat cu Covid 
 
Doug Emhoff a fost testat pozitiv de coronavirus la începutul săptămânii trecute . „La începutul zilei de astăzi, Doug Emhoff a avut rezultat pozitiv la testul COVID-19. Domnul Emhoff se simte bine și suntem recunoscători pentru faptul că a fost vaccinat și rapelat (sic!, n.r.). Eu am avut rezultat negativ și voi continua să mă testez. Vă rugăm să vă vaccinați și să vă faceți și rapelul dacă n-ați făcut-o până acum”, a scris Kamala Harris într-o postare.  

 
Cum am putea s-o facem pe Kamala Harris să înțeleagă că se mândrește cu ceva de care ar trebui să-i fie rușine, ba îi mai îndeamnă și pe alții s-o facă? Poate explicându-i lucrurile într-un limbaj foarte simplu, de-a dreptul infantil, așa cum a explicat și ea invadarea Ucrainei de către Rusia? Serul Covid este un produs experimental care nu se poate numi „vaccin”. Dacă totuși ai făcut prostia să te „vaccinezi” neștiind ce bagi în tine, măcar asumă-ți consecințele și ține asta pentru tine, nu te mai lăuda în gura mare! Faptul că soțul tău a făcut Covid după a treia doză de ser anti-Covid nu înseamnă că „vaccinul” este bun, ci că soțului tău i-a luat prea mult să se prindă de contrariul acestei afirmații. Faptul că tu recomanzi și altora o prostie ale căror consecințe le suporți în comun cu soțul tău spune multe despre cât de potrivită ești tu să conduci o țară precum SUA, al cărei președinte, la fel de „potrivit” ca și tine, nici măcar nu știe să facă diferența dintre tine și „prima doamnă”. Ar fi pe înțelesul Kamalei o asemenea explicație? 

Discursul de vineri nu a fost prima dată când președintele Biden a avut o scăpare. La o recepție de miercuri, Biden a fost întrebat de reporterul FoxNews dacă îl consideră pe Vladimir Putin „criminal de război” și a răspuns, spontan, că „nu”. După vreo jumătate de minut, el s-a întors către jurnaliști și, în loc să răspundă noilor întrebări, a spus „M-ați întrebat dacă l-aș numi...? O, da, cred că este un criminal de război”.
 
La începutul acestei luni, atunci când a pledat pentru acordarea de sprijin Ucrainei împotriva invaziei rusești în timpul discursului său despre starea Uniunii, el s-a referit la ucraineni ca fiind „poporul iranian”. „Vladimir Putin poate înconjura Kievul cu tancuri, dar nu va câștiga niciodată inimile și sufletele poporului iranian”, a spus Joe Biden.

Anul trecut, el a numit-o din greșeală pe vicepreședinta Kamala Harris „președintele Harris”. Iar în 2020, la o dezbatere electorală dinaintea alegerilor prezidențiale, Biden a dat de înțeles că va candida pentru... Senat.