ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump a votat anticipat sâmbătă, cu zece zile înainte de alegerile prezidențiale, „pentru un tip pe nume Trump”, într-o secție de vot din West Palm Beach, în Florida, relatează AFP, citată de Agerpres.

Președintele american în exercițiul funcțiunii a votat în mod anticipat pentru un al doilea mandat Trump la o bibliotecă. Alte peste 55 de milioane de americani și-au exercitat deja dreptul cetățenesc, votul cu în avans fiind preferat ca o metodă de evitare a aglomerației și a posibilei transmiteri a coronavirusului. Deși proaspăt imunizat după ce a fost internat 3 zile, apoi tratat extern de coronavirus în urmă cu 3 săptămâni, Donald Trump a purtat mască în momentul în care a intrat în secția de vot. El a pledat mai degrabă în favoarea votului anticipat exprimat personal la urnă decât pentru votul prin corespondență.

„Este un vot extrem de sigur, cu mult mai sigur decât atunci când vă trimiteți buletinul de vot prin poștă”, a declarat liderul republicanilor, care și-a exprimat suspiciunea și cu alte ocazii față de posibile fraude în prelucrarea votului prin corespondență.

Pentru a-i încuraja pe americani să își exprime în persoană alegerea la secțiile de votare, președintele în funcție a lăudat măsurile sanitare și de siguranță ce însoțesc procesul electoral.

„Totul este perfect, în manieră foarte strictă, cu respectarea regulilor”, a adăugat el. În ceea ce privește votul lui, în mod deloc surprinzător, a spus că l-a acordat unui „tip pe nume Trump”.

Mersul la urne a fost doar primul punct de pe agenda zilei pentru candidatul republicanilor, el aflându-se încă în campanie electorală și urmând să participe tot azi la trei mitinguri pro-Trump în statele Carolina de Nord, Ohio și Wisconsin. 

„Veți fi extrem de ocupați astăzi, vă vom face să lucrați mult”, le-a spus el în glumă jurnaliștilor, care urmăresc îndeaproape campania intrată pe ultima sută de metri, după ce cu o zi în urmă s-a încheiat ultima dezbatere televizată a lui Trump cu Joe Biden, contracandidatul din tabăra democraților.

Și vicepreședintele Mike Pence a votat în mod anticipat vineri, la Indianapolis.