ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou protest față de atacarea martirilor anticomuniști și pentru apărarea memoriei eroilor români uciși de bolșevici s-a derulat azi în fața Institutului „Elie Wiesel”.

„Zilele acestea, când românii se pregătesc să-și sărbătorească Ziua Națională, moment când nu trebuie să-i uităm pe eroii și martirii anticomuniști, care au luptat și au murit pentru o Românie liberă și demnă, Institutul ”Elie Wiesel” continuă să-i vâneze memoria profesorului Mircea Vulcănescu, o victimă nevinovată a genocidului comunist”, transmite publicația Podul

Maria Cenușă, de la publicația euro-atlantistă citată, anunță: „Directorul Institutului – l-am numit pe Alexandru Florian, o mediocritate patentată, urmaș al unui ideolog și propagandist bolșevic care a legitimat/aplaudat genocidul comunist – e prea laș ca să lucreze oficial și la vedere, așa că îl folosește pe primarul Sectorului 4, PSD-istul Daniel Băluță, pe care l-a mandatat să forțeze modificarea numelui Liceului Tehnologic ”Mircea Vulcănescu”. Ne adresăm Parchetului pe care îl sesizăm cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu de către cei doi complici: Alexandru Florian și Daniel Băluță.”

În urma presiunilor ilegale, de tip bolșevic, la care este supus Liceul ”Mircea Vulcănescu” din București, din partea Institutului Elie Wiesel și a primarului PSD Sector 4 Băluță, pentru a schimba numele instituției, societatea civilă și academică s-a solidarizat cu Liceul avertizând factorii de decizie să nu se joace cu eroii neamului și sfinții închisorilor.

Au fost trimise avertismente premierului PNL Nicolae Ciucă, care menține un propagandist comunist instalat de PSD în Guvern, recte pe Alexandru Florian de la Institutul cu pricina, au reacționat academicieni, profesori, jurnaliști.

Un disident a demonstrat că măsura este total ilegală, nu numai imorală: Intelectualul de stânga Gabriel Andreeescu, fost disident anti-ceaușist, susține că Alexandru Florian MINTE că Mircea Vulcănescu a fost ANTISEMIT și CRIMINAL DE RĂZBOI și acționează ILEGAL. Ca și în cazul lui Țuțea, Crainic, Gafencu și Vintilă Horia

Astăzi, și trei reprezentați ai unor organizații românești s-au prezentat individual, probabil pentru a nu striga activistul comunist de la Institut că e supus deratizării, protestând cu mesaje clare față de această fărădelege.

Mihai Tîrnoveanu, de la Calea Neamului, Luis Bratu, de la Legitimă Apărare, și Mihai Grăjdeanu, de la Frăția Ortodoxă, au explicat de ce trebuie apărat martirul Mircea Vulcănescu. Mai este așteptată și Biserica să se exprime, dacă, desigur, dl. Vasile Bănescu nu e ocupat cu comentatul pe Facebook și TikTok.

VIDEO: