ACTUALIZARE 23.02/ 10:30 Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a declarat că va urma procedura legală și că va răspunde punct cu punct tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a propus revocarea acesteia din funcție.

„Voi urma procedura legală și mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției”, a spus Kovesi vineri, potrivit unui comunicat de presa al DNA.

ImunoMedica

 
Știre inițială
 
Cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA are nevoie și de avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

Instituția are la dispozitie 30 de zile, însă Victor Alistar, membru CSM declară că aceasta va fi analizată cu prioritate în cadrul secției de procurori, iar verdictul va fi dat destul de rapid, potrivit evz.ro.

De altfel, Alistar spune că Tudorel Toader a invocat câteva motive solide care pot duce la revocarea procurorului șef al DNA, conform prevederilor legale.

„Sigur, ar fi multe de spus, dar un comentariu pot să fac doar după citirea raportului ministrului Justiției. Acest raport va fi analizat de către secția de procurori a CSM. Am observat că a invocat câteva aspecte care sunt de natură de a cere revocarea unui procuror, cu atât mai mult a unui procuror șef al DNA.
 
Nu ne putem pronunța doar pe baza declarației domnului ministru, va trebui analizat întreg raportul. A mai fost o astfel de cerere și vă pot spune că nu a durat foarte mult până la un verdict”, a spus Alistar la Antena 3.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.