ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Telenovela politică privind autentificarea celor peste 21.000 semnături adunate de USR Arad în campania „Fără penali” se apropie de un prim deznodământ. După ce USR Arad a acuzat vineri Primăria și pe Gheorghe Falcă personal că nu au finalizat la timp procesul de autentificare a semnăturilor, pentru a fi trimise la București unde, tot vineri, urma să fie finalizată adunarea de semnături la nivel național, azi a venit rândul edilului arădean să contraatace.
 
5 funcționari din cadrul Direcției de Evidență a Persoanei Arad au verificat listele vreme de 15 zile. La final, 6000 de semnături au fost declarate nevalide.

„Sunt aproape 6000 de semnături nevalide. S-a adus la cunoștință sinteza principalelor neconformități care au condus la decizia invalidării unor semnături: persoane cu domiciliul în altă localitate și fără reședință în municipiul Arad, persoane cu domiciliul în altă localitate, deși în dreptul lor era menționat municipiul Arad, minori, persoane cu acte de indentitate expirate înainte de perioada de referință și/sau cu CNP eronat sau carte de identitate aparținând altor persoane, persoane decedate înainte perioadei de referință, persoane care nu au existat și nu există în baza de date studiată, adrese inexistente, CNP inexistent. Cei de la USR au semnat acest proces verbal. Credeți că vreun funcționar care a intrat în baza națională de date putea să spună altceva decât realitatea? Este o asemănare cu dosarul Dragnea, ceea ce au făcut cei de la USR. Aici e cu semnătura, dincolo a fost cu votul”,  a declarat Gheorghe Falcă pentru Q Magazine. 

Primarul Aradului a declarat public că s-au găsit copii, nume de persoane decedate pe liste, nume care nu există, adrese inexistente, CNP-uri nereale și nume de persoane care nu au putut fi identificate. „De exemplu, strada Rozelor. Dar noi nu avem în Arad nr.219. S-a luat o stradă, s-au scris nume, dar nici legătura între nume nu există. Mai mult, nu există nici numărul 218, 219”, a arătat Gheorghe Falcă.

Primarul Aradului susține că USR încearcă să tragă beneficii politice de pe urma strângerii de semnături pentru inițiativa civică „Fără penali în funcții publice”.
 
„Este o campanie cetățenească în care USR și alte persoane au susținut-o, inclusiv eu. Faptul că unii oameni mandatați de USR au adus astfel de foi cu semnături nevalide este responsabilitate a lor. Acest lucru va fi analizat de instituțiile statului. Atunci când ai pus un CNP al unei persoane decedate, trebuie să răspunzi. După ce s-a făcut predarea documentelor, noi am sesizat Poliția și Parchetul”, a mai spus Falcă.