Telenovela politică privind autentificarea celor peste 21.000 semnături adunate de USR Arad în campania „Fără penali” se apropie de un prim deznodământ. După ce USR Arad a acuzat vineri Primăria și pe Gheorghe Falcă personal că nu au finalizat la timp procesul de autentificare a semnăturilor, pentru a fi trimise la București unde, tot vineri, urma să fie finalizată adunarea de semnături la nivel național, azi a venit rândul edilului arădean să contraatace.
 
5 funcționari din cadrul Direcției de Evidență a Persoanei Arad au verificat listele vreme de 15 zile. La final, 6000 de semnături au fost declarate nevalide.

„Sunt aproape 6000 de semnături nevalide. S-a adus la cunoștință sinteza principalelor neconformități care au condus la decizia invalidării unor semnături: persoane cu domiciliul în altă localitate și fără reședință în municipiul Arad, persoane cu domiciliul în altă localitate, deși în dreptul lor era menționat municipiul Arad, minori, persoane cu acte de indentitate expirate înainte de perioada de referință și/sau cu CNP eronat sau carte de identitate aparținând altor persoane, persoane decedate înainte perioadei de referință, persoane care nu au existat și nu există în baza de date studiată, adrese inexistente, CNP inexistent. Cei de la USR au semnat acest proces verbal. Credeți că vreun funcționar care a intrat în baza națională de date putea să spună altceva decât realitatea? Este o asemănare cu dosarul Dragnea, ceea ce au făcut cei de la USR. Aici e cu semnătura, dincolo a fost cu votul”,  a declarat Gheorghe Falcă pentru Q Magazine. 

Primarul Aradului a declarat public că s-au găsit copii, nume de persoane decedate pe liste, nume care nu există, adrese inexistente, CNP-uri nereale și nume de persoane care nu au putut fi identificate. „De exemplu, strada Rozelor. Dar noi nu avem în Arad nr.219. S-a luat o stradă, s-au scris nume, dar nici legătura între nume nu există. Mai mult, nu există nici numărul 218, 219”, a arătat Gheorghe Falcă.

Primarul Aradului susține că USR încearcă să tragă beneficii politice de pe urma strângerii de semnături pentru inițiativa civică „Fără penali în funcții publice”.
 
„Este o campanie cetățenească în care USR și alte persoane au susținut-o, inclusiv eu. Faptul că unii oameni mandatați de USR au adus astfel de foi cu semnături nevalide este responsabilitate a lor. Acest lucru va fi analizat de instituțiile statului. Atunci când ai pus un CNP al unei persoane decedate, trebuie să răspunzi. După ce s-a făcut predarea documentelor, noi am sesizat Poliția și Parchetul”, a mai spus Falcă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews