ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul și Camera Deputaților au trimis marți noi judecători la Curtea Constituțională, având în vedere faptul că pe 10 iunie le expiră mandatele a trei dintre ei, printre care și președintelui Curții, Valer Dorneanu, informează EurActiv.ro

Plenul Camerei Deputaților s-a reunit de la ora 12:00 pentru a vota propunerile de candidați: Bogdan Licu, propus de PSD, Cristi Danileț, propus de USR și Ioan Sabău-Pop, propus de AUR. 

La Senat, USR l-a propus pentru un post la CCR pe fostul senator UDMR Peter Eckstein-Kovacs, PNL a propus-o pe șefa Comisiei juridice, senatoarea liberală Iulia Scântei, iar AUR l-a propus pe Radu Ghidău, fost deputat PNȚCD.

Săptămâna trecută, toți candidații au primit avize favorabile în Comisiile juridice de la Camera Deputaților și Senat.

După numărarea voturilor, care au fost secrete și s-au exercitat cu buletine de vot, cele două Camere au decis cine vor fi noii judecători ai CCR. Senatul a votat-o pe Iulia Scântei (76 de voturi "pentru" și 34 "împotrivă"), iar Camera Deputaților l-a votat pe Bogdan Licu (208 voturi "pentru" și 93 "împotrivă").

Propunerea USR, în persoana lui Peter Eckstein-Kovacs, a adunat doar 22 de voturi favorabile și 88 "contra" de la senatori.

Cristi Danileț, susținut de USR în Camera Deputaților, a strâns 59 de voturi "pentru" și 242 "împotrivă". Reamintim faptul că clujeanul Cristi Vasilică Danileț a fost exclus din magistratură, propunerea unui judecător care nu mai este judecător într-o funcție la cea mai importantă instanță din România (CCR) încadrându-se în linia cochetării „virtuoase” cu ridicolul, cu care USR ne-a obișnuit de mult.

Astfel, Iulia Scântei îi ia locul la Curte Monei Pivniceru, iar Bogdan Licu ar putea să îi ia locul lui Valer Dorneanu în funcția de președinte. După alegerea noilor membri de către Parlament, judecătorii aleg, prin vot secret, președintele, pentru o perioadă de 3 ani. 
 
Iulia Scântei este „un notar de mucava cu biografie exclusiv politică, absolut incoerentă în discursurile ei juridice”, potrivit avocatului Adrian Toni Neacșu, care îl vede și pe Bogdan Licu drept „cel mai mare oportunist pe care sistemul judicar îl are, plagiator în teza de doctorat auto-asumat”.
 
Peter Ekstein-Covacs este un susținător al autonomiei pe criterii etnice în Transilvania, dar și al propagandei homosexualilor în România. După cum informa ActiveNews cu un an în urmă, Fostul senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter este unul dintre primii politicieni care au militat pentru „căsătoriile” incipiente ale homosexualilor, recte „partneriatele civile”, participând adeseori și la marșurile mândriei homosexualilor. Într-o conferință de presă din 23 februarie 2008, el afirma că statul român ar trebui să adopte legi prin care cuplurile de homosexuali sa aibă anumite drepturi civile. El a depus și un proiect de lege în acest sens. Ulterior, prin 2010, a fost declarat Omul Anului la „Gala Premiilor Gay”. De asemenea, el a participat în 2019 la „Zilele mândriei homosexualilor” de la Cluj-Napoca, eveniment care a rămas în memoria colectivă prin spectacolul „artistic” în care 3 bărbați și o femeie deghizați în călugări semi-dezbrăcați au folosit o icoană a lui Iisus Hristos pe post de tavă pe care au tăiat ceapă - totul, în numele „toleranței” intolerante cu ceilalți.
 
„Să înlocuiești profesioniști reali, magistrați de carieră, cum sunt Daniel Morar ori Mona Pivniceru cu astfel de personaje arată și cât de jos a coborât clasa politică românească dar și disprețul suprem pentru public al unei majorități politice care poate impune orice”, atrage atenția avocatul Adrian Toni Neacșu.