Procurorul general Bogdan Licu a declarat marți dimineață, referindu-se la cazul fetiței de 11 ani ucise la Gura Șuții, că autoritățile române nu au încă dovada oficială că cetățeanul olandez, suspectat de uciderea fetei, s-ar fi sinucis. Când aceasta va exista, procurorii vor dispune clasarea cauzei, precizând însă că vor fi urmărite în continuare toate pistele care îl vizează pe acesta, a subliniat procurorul general.

De asemenea, Licu a menționat că, având în vedere și cazul Caracal, în premieră, la nivelul Ministerului Public, se desfășoară un control tematic, fiind verificate toate cazurile de dispariții din ultimii zece ani.
 
”Nu avem dovada oficială că s-a sinucis. Când vom avea o confirmare oficială, se va dispune clasarea cauzei prin moartea făptuitorului, în legătură cu cazul  de la Dâmbovița”, a afirmat Bogdan Licu, precizând că la acest moment există doar o comunicare a colegilor din Olanda și că, deși va exista clasare, în continuare anchetatorii vor urmări toate pistele legate de prezența cetățeanului olandez în România.

Licu a explicat că în cazul Gura Șuții a fost emis un ordin european de anchetă, iar anchetatorii români au apelat la colegii din Olanda, care sunt foarte deschiși și îi ajută, scrie News.ro.

”Ne axăm pe traseul pe care l-a avut în România și încercăm să indentificăm locurile în care a fost , incercăm să identificăm eventuali complici”, a declarat procurorul general, amintind că, în premieră, după cazul Caracal, a fost declanșat cel mai amplu control tematic din istoria Ministerului Public, fiind verificate toate cazurle disparițiile din ultimii zece ani.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews