ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general Bogdan Licu a declarat marți dimineață, referindu-se la cazul fetiței de 11 ani ucise la Gura Șuții, că autoritățile române nu au încă dovada oficială că cetățeanul olandez, suspectat de uciderea fetei, s-ar fi sinucis. Când aceasta va exista, procurorii vor dispune clasarea cauzei, precizând însă că vor fi urmărite în continuare toate pistele care îl vizează pe acesta, a subliniat procurorul general.

De asemenea, Licu a menționat că, având în vedere și cazul Caracal, în premieră, la nivelul Ministerului Public, se desfășoară un control tematic, fiind verificate toate cazurile de dispariții din ultimii zece ani.
 
”Nu avem dovada oficială că s-a sinucis. Când vom avea o confirmare oficială, se va dispune clasarea cauzei prin moartea făptuitorului, în legătură cu cazul  de la Dâmbovița”, a afirmat Bogdan Licu, precizând că la acest moment există doar o comunicare a colegilor din Olanda și că, deși va exista clasare, în continuare anchetatorii vor urmări toate pistele legate de prezența cetățeanului olandez în România.

Licu a explicat că în cazul Gura Șuții a fost emis un ordin european de anchetă, iar anchetatorii români au apelat la colegii din Olanda, care sunt foarte deschiși și îi ajută, scrie News.ro.

”Ne axăm pe traseul pe care l-a avut în România și încercăm să indentificăm locurile în care a fost , incercăm să identificăm eventuali complici”, a declarat procurorul general, amintind că, în premieră, după cazul Caracal, a fost declanșat cel mai amplu control tematic din istoria Ministerului Public, fiind verificate toate cazurle disparițiile din ultimii zece ani.