ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASP) Teleorman a preluat, sâmbătă noaptea, doi copii minori, în vârstă de 2 și 12 ani, ai căror părinți au fost testați pozitiv și se află internați la Spitalul "Matei Balș” din Capitală, a informat, duminică, Consiliul Județean Teleorman, prin intermediul unui comunicat de presă, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, familia s-a aflat anterior în Centrul de carantină situat în orașul Zimnicea. Părinții, împreună cu alți doi copii, au fost testați pozitiv și sunt internați la spitalul "Matei Balș”.

„În seara zilei de 28 martie 2020, la ora 22,30, la unul dintre Centrele de Plasament din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, au fost preluați doi dintre cei patru copii minori ai familiei internate la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Matei Balș” din capitală, după ce această familie, formată din 6 membri, s-a aflat anterior în Centrul de carantină situat în orașul Zimnicea, județul Teleorman. Minorii care au ajuns la DGASPC Teleorman sunt în vârstă de 2 și 12 ani. Cei doi minori aduși într-unul dintre centrele de plasament din cadrul DGASPC Teleorman, pe o perioadă determinată, au fost testați negativ coronavirus COVID-19", precizează comunicatul CJ Teleorman, semnat de către președintele instituției, Ionel Dănuț Cristescu.

Deși în prima lor noapte în centrul de plasament cei doi copii au rămas în grija unei asistente, în comunicat se subliniază că cei doi minori sunt „echilibrați emotional și au depășit cu bine separarea de familie”.

„Astăzi, cei doi copii rămân cazați separat de restul copiilor din centru, după ce seara trecută au rămas în grija unei asistente. Celor doi copii internați cu măsură de protecție la centrul de plasament li se oferă, pe toată perioada separării de familie, asistența medicală permanentă, sprijin psihologic de specialitate, alimentație și toate condițiile necesare, până la însănătoșirea și externarea părinților. În această dimineață, starea de sănătate a copiilor este bună, sunt echilibrați emoțional și nu există motive de îngrijorare cu privire la adaptarea lor la noile condiții de viață, depășind cu bine momentul separării de familie, prin care au fost nevoiți să treacă", se mai afirmă în comunicatul Consiliului Județean Teleorman.

În comunicatul de presă nu se precizează dacă preluarea copiilor a fost făcută cu acordul părinților.

ActiveNews a informat, săptămâna trecută, că președinta Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, Mădălina Turza, a anunțat că Protecția Copilului va prelua copiii ai căror părinți sunt spitalizați din cauza coronavirusului. În scurt timp - după ce numeroși părinți s-au declarat îngrijorați de această decizie- șefa intituției a revenit și a precizat că este vorba doar despre copiii pentru care nu se identifică niciun adult care să aibă grijă de ei.